Genç Kız Ve Genç Erkekler Bölgesel Badminton Grup Müsabakaları

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2016-2017 okul sporları faaliyet programında yer alan Genç Kız ve Genç Erkekler Bölgesel Badminton Grup müsabakaları, Sinop'ta başladı.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara 12 ilden 9'ar kız ve erkek takımı katılıyor. Müsabakalar, 6 Mart'ta sona erecek.

Turnuva başhakemi İbrahim Kasımoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı anda 9 ilde başlayan grup müsabakalarında ilk iki sırayı alacak takımların bir üst gruba yükseleceğini söyledi.

Badminton sporunun tüm kasları çalıştıran elit bir spor olduğunu dile getiren Kasımoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarı diledi.

Turnuvanın ilk gününde genç erkeklerde Kırıkkale Spor Lisesi, Merzifon Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni, Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni, Of Hacı Mahmut Bahattin Ulusoy Meslek ve Anadolu Lisesi de Yozgat Şehit Mustafa Aslan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni aynı skorla 5-0 yendi.

Kızlarda ise Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Sincan Özel Anka Anakent Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni, Amasya Atatürk Anadolu Lisesi de Yozgat Şehit Mustafa Aslan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni aynı skorla 3-2 mağlup etti. Ordu Kumru Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi de Sivas Prof. Dr. Erşen Sosyal Bilimler Lisesi karşısında 5-0 galip geldi.

Kaynak: AA