Elazığspor - Göztepe Maçının Ardından

Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, sahada futbolcularının yapmaları gereken her şeyi yaptığını ifade ederken, Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk ise kendilerine yakışmayan bir sonuç aldıklarını dile getirdi.

TFF 1. Lig’in 23. haftasında Elazığspor, Göztepe’yi 5-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası her iki takımın teknik adamları da açıklamalarda bulundu.

Güzel bir futbol ile güzel bir skor aldıklarını belirten Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, "Skor tabii ki önemli ama böyle güzel bir futbolla da birleştiği zaman daha da güzel oluyor. Sahada Elazığspor adına yapmamız gereken her şeyi yaptık. Ben futbolcularımı kutluyorum" dedi.

Haftalardır sıkıntılı bir süreç yaşadıklarına da değinen Bektaş, "Bu sıkıntılara rağmen arkamızda duran yönetimimiz, başkanımız, taraftarımız bizlere destek verdi. Bizim bunlara ihtiyacımız var. Ben onları tek tek tebrik ediyorum. Bu şekilde takımlarını desteklemeye devam etsinler. Biz resmen maça 1-0 başlamamıza rağmen hiç bırakmadık ve sonuna kadar mücadele ettik. Hemen maçın başında 1-0 geriye düşmemize rağmen 5 gol attık. Güzel bir skorla, güzel bir futbolla hem taraftarımıza, hem yönetimimize güzel bir hediye verdik. Şunu da bilmemiz lazım biz sadece bir maç kazandık. Bizim için lig bitmemiştir, biz fikstürde hak ettiğimiz yerlere bu birliktelikle gelmememiz gerekiyor. Önümüzde önemli bir maç var. Bu aldığımız 3 puanla önümüzdeki maçın önemi arttı. Biz aynı motivasyonla, aynı konsantrasyonla önümüzdeki maçı oynayıp, Elazığspor’u en iyi şekilde temsil edeceğiz. Haftalardır inişli çıkışlı bir grafik sergiliyorduk. Bu çeşitli nedenlerden dolayı oluyordu. Ancak bugün hepsini geride bıraktık. Verebileceğimiz en güzel hediyeyi verdik, oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.



Göztepe cephesi

Elazığspro’u tebrik eden Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk ise, "Önemli ve net bir galibiyet aldılar. Kaybettiğimiz için çok üzüntülüyüz. Buraya galibiyet için gelmiştik, rakibimizin de galibiyet için oynayacağını biliyorduk. Maçtan önce düşündüğümüzde erken atacağımız bir golün bize çok büyük bir getirisi olacağını biliyorduk. Bunu da bulduk ama arkasından çok basit 3 tane gol yedik. Kalemize gelen 3 topun 3’ü de gol oldu. Şampiyonluğa oynayan bir takımın yapacağı hatalar değildi. Daha dikkatli olmamız gerekiyordu. Bu psikolojik anlamda bizi geriye götürdü. Oyun rakibimizin inisiyatifinde geçmeye başladı.

Rakibimizin oynamasına müsaade ettik. Kalemize çok rahat geldiler. Devre arası her şeyin olabileceğini söyledik. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Golü erken bulsaydık çevirme şansımız olurdu ama rakibimizin iyi oynadı" şeklinde konuştu.

Kendilerine yakışmayan bir sonuç aldıklarını vurgulayan Buruk, bu durumun baş sorumlusu olarak taraftarlarından özür dilerken, bundan sonraki haftalarda çok daha fazla çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA