Akarsu Slalom Türkiye Kupası Rize'de Başladı

Türki̇ye Kano Federasyonu Başkanı Kabakçı:'Hedefimiz, 2020 Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmek'.

Ri̇ze'ni̇n Ardeşen ilçesinde düzenlenen Akarsu Slalom Türki̇ye Kupası 1. etap kano yarışları başladı.

Vali̇ Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafti̇ng Parkuru'nda düzenlenen organizasyonda erkekler ve kadınlarda yıldız, genç ve büyükler kategorisinde 76 sporcu mücadele ediyor.

Türki̇ye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavi̇t Kabakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası'nın ilk etabını Ardeşen'de başlattıklarını söyledi.

Yarışlara 10 kulüpten 76 sporcunun katıldığını ifade eden Kabakçı, 'Şimdiye kadar 25-30 arasında bir sporcu katılımı oluyordu. İlk kez yoğun bir katılımla bu yarışları gerçekleştiriyoruz. İlk defa yıldızlar kategorisinde de yarışlarımız başlatmış bulunuyoruz. Hedefimiz, 2020 Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmek.' dedi.

Kabakçı, yağmurun etkisiyle sporcuların parkurda biraz zorlandığını belirterek, 'Parkurumuz daha da güzel olacak. Uluslararası federasyonun yetkililerini davet edeceğiz. Parkuru geliştirip, burada uluslararası yarışmalar yapmak istiyoruz. Bunun için de gerekli çalışmalara başladık. Rize hem durgun hem de akarsu açısından önemli bir ilimiz.' diye konuştu.

Bu arada, yarışma sırasında slalomdan düşen bazı sporcular görevlilerin uzattıkları halat yardımıyla kıyıya çıkarıldı.

Akarsu Slalom Türki̇ye Kupası 1. etap kano yarışları yarın sona erecek.

Kaynak: AA