Oturarak Voleybol 1. Lig 2'İnci Etap Maçları Fethiye'de Başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek Oturarak Voleybol 1’inci Ligi 2’nci etap müsabakaları, Fethiye’de başladı. Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda başlayan müsabakalarda Karabük, Zonguldak, Samsun, Adana, Konya, Muğla, Diyarbakır ve Karaman’dan 9 takım mücadele ediyor.

İlk gün yapılan müsabakalarında A grubunda mücadele eden Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediyespor, Diyarbakır Ortopedik Engelliler’i, Zonguldak Alaplı Anadolu, Samsun Ekspres’i, Zonguldak Alaplı Anadolu, Diyarbakır Ortopedik Engelliler’i 3-0’lık skorla, Karaman Gençlik Hizmetleri, Samsun Ekspres’i 3-1 skorla mağlup etti.

B grubu müsabakalarında ise Karabük Gençlikspor, Konya Engelliler’i 3-0, Adana Umudun Işığı, Fethiye Gençlik Hizmetleri’ni 3-1’lik skorla yendi.

"Maç Bitimi Sporcuların Kucaklaşması"

Beşkaza Spor Salonu’nda yapılan müsabakaları izleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, engelli sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini ve müsabakalar sonunda başarılı sporcular uluslararası organizasyonlara da katılma imkanı elde ettiğini söyledi.

Çalık, “Maç bitimi takımların kucaklaşması çok güzel. Önemli olan böyle bir etkinliğe katılmak. Gönüllerdeki engellerin de kaldırılması ve bu tür sportif faaliyetlerle toplumda farkındalık oluşturulması dileğiyle tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

"Amacımız Engellileri Evden Dışarı Çıkarmak"

Oturarak Voleybol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ömer Ünal, ligin ilk etabını Karabük’te yaptıklarını, Mayıs’ta Adana’da final maçlarıyla Türkiye şampiyonunun belirleneceğini söyleyen Ünal etkinliğin hem performans, hem de sosyal yönünün bulunduğunu burada her ikisini de götürmeye çalıştıklarını belirterek, "Amacımız evde oturan engellilerin dışarıya çıkarmak ve onlara neler yapabildiklerini göstermek. Onların buradaki hareketleri kendilerini ifade etme şekilleri. Onlara bu fırsatı verince ne kadar başarılı işler yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Engellilerimiz için mükemmel bir spor. Biz inanıyoruz ki bu spor daha çok yaygınlaşacak” dedi.

"Tarihimizde İlk Kez Avrupa Şampiyonasına Davet Edildik"

Oturarak Voleybol Milli takım Antrenörü Yusuf Kenan Kök "Ligin 2. etabında 9 takımın 120 sporcuyla mücadele ediyor, müsabakalar çekişmeli geçiyor" dedi.

Kök, “Oturarak Voleybolda, tarihimizde ilk kez 4-12 Kasım’da Hırvatistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na davet edildik. Daha önce tespit edilen ve bu müsabakaların ardından tespit edilecek oyuncularla 7-13 Nisan’da Karabük’te kampa girerek Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız. Bu şampiyonada ilk 10 içerisinde yer almak istiyoruz” dedi.

Yarın yapılacak karşılaşmalarla devam edecek müsabakalar, 02 Nisan Pazar günü sona erecek.

Kaynak: İHA