Okçulukta Gençlere Yatırım

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Ergin:'Genç yaşta başarılı olabilecek sporcuları tespit edip onları hem sosyoekonomik hem de antrenman düzeyinde yeterince destekleyip performanslarını yukarıya doğru çekmeye çalışıyoruz' 'Hedefimiz, 2024 yılında 2122 yaşlarına gelecek ve aradaki 67 yılda tecrübe kazanıp uluslararası alanda üst düzey yarışmalarda yer alarak kendilerini yetiştirmiş sporcularla olimpiyat oyunlarında söz sahibi olabilmek'.

SİNAN ÖZMÜŞ - Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, başarılı olabilecek sporcuları genç yaşta milli takıma kazandırıp olimpiyatlara hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçulukta başarılı sonuçlar alarak milli takıma girenlerin yaş ortalamasının son yıllarda düştüğünü ve altyapıdan sürekli iyi sporcular geldiğini belirtti.

Fransa'da düzenlenen Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay genç erkekler kategorisinde yarışan 17 yaşındaki Erdal Meriç Dal'ın altın madalya kazandığını anımsatan Ergin, milli sporcunun kariyerine çok iyi başladığını söyledi.

Ergin, okçulukta başarıların artması için 2013 yılından beri iki projeyi sürdürdüklerini dile getirerek şöyle konuştu:

'İlk projede, milli takımlar seviyesinde yarışabilecek, genç yaşta başarılı olabilecek sporcuları tespit edip onları hem sosyoekonomik hem de antrenman düzeyinde yeterince destekleyip performanslarını yukarıya doğru çekmeye çalışıyoruz. Bir diğer projede ise 13-14 yaş grubunda yetenek taraması yaparak 16 kadar bir sporcu belirlemiş durumdayız. Onlarla nisan ayında tekrar çalışmaya başlayacağız. Hedefimiz, 2024 yılında 21-22 yaşlarına gelecek ve aradaki 6-7 yılda tecrübe kazanıp uluslararası alanda üst düzey yarışmalarda yer alarak kendilerini yetiştirmiş sporcularla olimpiyat oyunlarında söz sahibi olabilmek.'

Mevcut Okçuluk Milli Takımı'nın genç sporculardan oluştuğunu, bu sayede sporcuların yıl boyunca hem gençler hem de büyükler kategorisindeki yarışmalarda yer aldığını vurgulayan Ergin, 'Tabii ki bu bizim için çok büyük bir avantaj. Bu avantajı iyi değerlendirip 15-22 Ekim'de Meksika'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.' diye konuştu.

- Kadın millilerden derece bekleniyor

Ergin, Dünya Şampiyonası'nda, Klasik Yay Kadın Milli Takımı'nın madalya kovalayacağını düşündüklerini belirterek, 'Şu an aldıkları puanlar, sezon boyunca dünya sıralamasında onları yukarıya çekecek ve Dünya Şampiyonası'nda da iyi bir sonuç verecektir. Klasik yay erkeklerde Mete Gazoz ve yanındaki iki genç sporcumuz da iyi mücadele verecek ama özellikle kadın takımı için şansımız bu yıl çok daha yüksek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA