Güreş Müsabakalarına Dağlarda Hazırlanıyorlar

Malatya'nın Darende ilçesinde eğitimlerini tamamlayabilmek için yurtta kalan iki lise öğrencisi, katılacakları Okullararası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na imkansızlık nedeniyle dağlarda ve yurt odalarında hazırlanıyor.

Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Metal Bölümü 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Muhittin Karakaya ile 3. Sınıf Elektrik Bölümü öğrencisi İbrahim Emre Tekin, Türkiye Güreş Federasyonunun 2016-2017 sezonu Yıldızlar Grup Müsabakalarından dereceyle döndü.

Hem il bazında hem de bölge elemelerinde rakiplerini üstünlük sağlayan iki öğrenci, 1-4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek finallere hazırlanıyor.

Gün içerisinde okula giden genç güreşçiler, sabahın ilk ışıklarıyla yurtlarındaki ranzalar arasında şınav, mekik çekip, ağırlık çalışıyor.

- Battaniyeden minderler

Batman'daki bölge elemelerinde 85 kiloda rakiplerine sayı vermeden şampiyonaya katılmaya hak kazanan Kahramanmaraşlı Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleketinde eğitim görürken beden öğretmeninin tavsiyesi üzerine güreş sporuna ilgi duymaya başladığını söyledi.

Eğitimi için ailesinden uzakta kaldığı Darende'de de spora devam ettiğini aktaran Karakaya, zorlu yurt ortamında, imkansızlıklar içinde hazırlandıkları şampiyonalarda başarı elde ettiklerini belirtti.

Yurtta, 10 metrekarelik odalarında hazırlandıkları finallerde de başarı sağlayacaklarına inandığını dile getiren Karakaya, 'Odamızın bize verdiği imkanlar kısıtlı. Arkadaşımla masa, sandalye, ranza ve yere serdiğimiz bir battaniyeyle çalışıyoruz. Sabah erken kalkıp şınav, mekik ve ağırlık çalışmalarının yanı sıra güreş de tutuyoruz. Güç ve kondisyon için de kırsaldaki dağlarda koşu yapıyoruz.' dedi.

- Hedef altın madalya

Ailesi Darende ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta Ayvalı Mahallesi'nde kalan, yurt öğrencisi İbrahim Emre Tekin de çocukluktan beri güreşe ilgisinin olduğunu söyledi.

Darende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne başvurarak güreş takımı elemelerine katıldığını ve başarılı olduğunu anlatan Tekin, 'Takıma alınarak birçok müsabakaya katıldım. Şimdi şampiyonluğu göğüslemek için hazırım. Yurtta sabah erkenden kalkıp rakiplerimi alt edebilmek için imkanlar ölçüsünde çalışıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum biz bunun için çok çalıştık. İnşallah bu emeklerimiz boşa gitmez ve birincilikle bu mücadeleyi taçlandırırız.' diye konuştu.

Kaynak: AA