Bilecik'te İHK, MHK'nin Talimatlarına Uymuyor İddiası

Bilecik İl Hakem Kurulu’nun (İHK) Merkez Hakem Kurulu’nu (MHK) talimatlarına uymayarak her ayın ilk haftası yapılan Bilgilendirme ve Eğitim toplantılarına katılmayan hakem, yardımcı hakem ve gözlemcilere maç verdiği iddia ediliyor.

Bilecik İl Hakem Kurulu Başkanı Sedat Kara, Hakem Atama Sorumlusu Barış Yavaş, Gözlemci Atama Sorumlusu Fatih Dündoğdu ve Mentör Sorumlusu Bahadır Açıkgöz öncülüğünde her ayın ilk haftasında Bilecik Gençlik Merkezinde toplanan bölgesel ve il hakemleri ile birlikte gözlemcilere MHK’nin talimatları ve kuralları hakkında eğitimler veriliyor. Mart ayının ilk haftasında yapılan toplantıda MHK’nin ligler başlamadan önce “Eğitime tüm klasman, il ve aday hakemleri ve tüm klasman ve il gözlemcileri katılımı zorunlu olup, eğitime katılmayanlara bir sonraki eğitime kadar talimat gereği görev verilemeyecektir. Bilgilerinize tebliğ olunur” yazısını göndermesine rağmen toplantıya İl Gözlemcisi Zakir Akkaya’nın mart ayı toplantısına katılmadığı belirtildi. Akkaya, bu toplantı sonrası 30 Mart Perşembe günü Bilecik Sentetik Sahada oynanan 1299 Bilecik Kulübü-Gölpazarı Belediyespor maçı ile 19 Mart günü aynı sahada 1299 Bilecik Kulübü-Osmaneli Gençlerbirliği maçına gözlemci olarak atandı. Bu atamalar sonrası Bilecik’te İHK’nun MHK’nin talimatlarına uymadığı belirtildi.

Müsabakalara serbest kıyafetle gitmeye devam ediliyor

Bilecik’te oynanan 1. Amatör Lig müsabakalarına atanan bazı hakem ve gözlemciler serbest kıyafetle maçlara geliyor. Türkiye Futbol Federasyonun Merkez Hakem Kurulu’nun hazırlamış olduğu hakem, yardımcı hakem, dördüncü hakem ve gözlemci el kitabının 2. bölümünde yer alan gözlemciler kısmında “Gözlemciler müsabaka mahalline yalnız olarak gitmelidir. Gözlemciler, müsabaka yerine gidiş-dönüş ve görev sırasında, temsil ettikleri kuruma yakışır şekilde giyinmeli, uygun yerlerde konaklamalıdır” maddesine 1299 Bilecik Kulübü-Gölpazarı Belediyespor maçının gözlemci olan Zakir Akkaya’nın uymadığı gözüktü.

Kaynak: İHA