Tekirdağ İlk Defa Sualtı Sporlarında Başarı Elde Etti

Tekirdağ'ın su altı sporcuları, serbest dalış kategorisinde 15 kulüp arasından Türkiye 3'üncülüğünü elde ederek ilk defa su altı sporlarından derece getirmeyi başardı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Su altı Sporları Federasyonu faaliyet programında yer alan 24-26 Mart tarihlerinde Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası 15 kulüp ve 120 sporcu ile Çanakkale Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.

Yarışmaya İlimizden Erkeklerde 4 sporcu, bayanlarda 1 bayan sporcumuz katılım sağladı.

Bayan sporculardan Mehtap Söylemezoğlu nefes tutma branşında 4 dakika 20 saniye nefes tutarak Türkiye şampiyonu ve aynı zamanda paletsiz dipten gitme branşında Türkiye 2. oldu.

Erkekler de Rıdvan Atalay paletli ve paletsi dipten gitme branşlarında 2 defa Türkiye 2. Ali Çevik, Ekrem Dilliceoğlu ve Burak Vardar yarışmada 4,5,6'lık derecelere sahip olduğu kaydedildi.

Kulüp antrenörü Sertan Aydın'da yarışmalarda nefes tutma branşında 7,01 dakika, mono palet dipten gitme branşında 180 metre, Çift palet dipten gitme (tek nefes) branşında 160 metre ile Türkiye 1. elde ettiği bildirildi.

Aydın ayrıca paletsiz dipten gitme (tek nefes) branşında da 126 metre ile yeni Türkiye rekorunu elde etmeyi başardığı aktarıldı.

Sualtı sporcuları antrenör Sertan Aydın nezaretinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş'ı makamında ziyaret etti.

Kardaş, sporcuları tebrik ederek, 'Sizler bu aldığınız madalya ve kupalarla çocuklara ve gençlere rol model ve örnek olacaksınız. Tekirdağ'da ilk defa su altı sporlarında bir başarı elde ettiniz bu da bizim için çok gurur ve onur verici bir durum emeklerinize sağlık, hepinizi ayrı ayrı tebrik ederim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA