Efsaneler karşı karşıya

Türk futbolseverlerin yıllardır "Hangisi daha iyi" tartışmasına konu olan Hagi ile Alex, 17 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek özel maçta karşı karşıya gelecek.

Efsaneler karşı karşıya
Galatasaray'ın UEFA zaferinin yıl dönümündeki etkinlikte sarı-kırmızılı efsaneler, dünya karmasına karşı sahaya çıkacak. Dev maçta iki efsane ilk kez rakip olacak.

Sabah'ın haberine göre, Türk futbolseverlerin yıllardır 'Hangisi daha iyi' tartışmalarına konu olan Gheorghe Hagi ile Alex de Souza ilk kez karşı karşıya geliyor. Ezeli rakiplerin tarihine geçen iki yıldız isim, farklı dönemlerde top koşturdukları için hiç rakip olamamışlardı.

KARŞI KARŞIYA OLACAKLAR

Şimdi tarihi fırsat geldi. '17 Mayıs ile ilgili çok özel bir detay ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı kulüple organizasyonu düzenleyen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Galatasaray Efsaneleri'ne karşı oluşturmaya başladığı Dünya Karması için Alex'e teklif götürdü. Fenerbahçe efsanesinin de olumlu cevap verdiği öğrenildi. Gösteri maçında Galatasaray Efsaneleri'ni, UEFA Kupası'nı kazanan takım oluşturacak ve Hagi yıllar sonra 10 numaralı formasıyla sahaya çıkacak.

Efsaneler karşı karşıya

FATİH TERİM ONUR KONUĞU


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de onur konuğu olarak kulübede yerini alacak. Alex dışında Dünya Karması'nda Drogba, Elmander gibi sarı-kırmızılı taraftarların unutmadığı isimlerin de yer alması bekleniyor. Karabükspor'u çalıştırırken UNDP'den davet alan İgor Tudor da 17 Mayıs'ta sahada olacak.

Efsaneler karşı karşıya

YILLARDIR HAYAL EDİLEN BÜYÜK DÜELLO, 17 MAYIS'TA GERÇEKLEŞECEK

Hagi: Galatasaray formasını 1996- 97 sezonundan 2000-01'e kadar 196 kez giyen Hagi, 15 bin 274 dakika sahada kalırken, 73 gol attı, UEFA ve UEFA Süper Kupa'nın yanında 4 lig şampiyonluğu, 2 de Türkiye Kupası kazandı.

Alex: 2004-05 sezonundan 2012-13'e kadar 341 maça çıkan Alex'in, 28 bin 570 dakikada attığı 171 golün dışında 3 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 2 Türkiye Süper Kupası var.