Düzce'de Okul Sporları Satranç Turnuvası Başladı

20 ilden 350 sporcunun katıldığı yarışmada dereceye girenler, Nevşehir'de düzenlenecek turnuvaya katılacak.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Okul Sporları Satranç Turnuvası, Düzce'de başladı.

Düzce'deki bir otelde gerçekleştirilen turnuvada sporcular, 31 Mart-2 Nisan'da Nevşehir'de düzenlenecek Okul Sporları Satranç Turnuvası'na katılabilmek için ter döktü.

Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Bölge Temsilcisi Çetin Kaypak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvada 20 ilden 66 takım halinde 350 sporcunun yarıştığını söyledi.

Türkiye'de satranç sporunun yaygınlaştırılması çalışmaları yaptıklarını aktaran Kaypak, şöyle konuştu:

'Türkiye'de şu an birçok organizasyonumuz var. Yaş grupları, küçükler, yıldızlar, kadınlar ve Türkiye şampiyonaları ile satrancın gelişmesi için federasyonumuz çalışma yapıyor. Aynı zamanda uluslararası çalışmalarımız da devam ediyor. 800 bin lisanslı sporcumuz bulunuyor. Hedef koyduk, sporcu sayımızı 1 milyona çıkaracağız. Okullarımızda 'Okulda Satranç Var' ve illerde 'Satranç Parkları' ile ana okullarındaki projelerimizle satrancı daha alt yaşlara yaymak ve Türkiye'deki herkesi satrançla buluşturmak istiyoruz.'

Her geçen sene satrançta dünya genelinde önemli başarılara imza atıldığını anımsatan Kaypak, 'Türkiye, her geçen gün dünyada satrançta söz sahibi olmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan olimpiyatlarda da dünya 6'ncısı olarak Türkiye'ye döndük. Bu, Türkiye için büyük bir başarı. 13-14 yaşlarında çok iyi sporcularımız yetişti, gittikleri turnuvalardan Avrupa ve dünya dereceleri alıyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA