'Doğudan Batıya Futbol Kardeşliği' Projesi

Ağrılı spor yöneticileri, TFF Riva Tesislerini gezecek.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yürütülen 'Doğudan Batıya Futbol Kardeşliği' projesi kapsamında Ağrı'daki spor yöneticileri İstanbul'u gezecek.

İstanbul'da Sancaktepe Belediyesinin misafiri olacak olan Ağrılı spor yöneticileri, hafta sonu ilk olarak TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez ile İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda kahvaltıda buluşacak.

Ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri, Galatasaray Metin Oktay Tesisleri, İstanbul Seyit Ateş Spor Tesislerini de gezecek olan kafile, İstanbul Ağrıspor müsabakasını da izleyecek.

Proje sorumlusu Uğur Uçar, 'Doğudan Batıya Futbol Kardeşliği' projesinin 3 yıldır sürdüğünü belirterek, 'Sancaktepe İlçe Belediye Başkanı İsmail Erdem himayelerinde, koordinatörlerimizden Barış Termisin ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu proje üç yıldır uygulanıyor.' dedi.

Uçar, şöyle konuştu:

'Ağrı'dan bu güne kadar 200'e yakın sporcu ve öğrenciyi İstanbul'da misafir ettik. Onlara taraftarı oldukları takımların Avrupa kupası müsabakalarını izlettirme şansını verdik. İstanbul gezisi ile programlarını tamamladık. Bu defa bu çocuklara hizmet eden Ağrı'nın spor taban birliklerini misafir edeceğiz. Onlarla 5 Mart tarihinde oynanacak Fenerbahçe - Osmanlıspor müsabakasını birlikte izleyeceğiz.'

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erkan Kösedağ ise, katkılarından dolayı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e teşekkür ederek, 'Taban birliklerimiz ve spor kulübü başkanlarımız ile hem ülke futboluna yön veren büyük takımların tesislerini gezmek ve yerinde görmek, hem de TFF'nin Riva tesislerini ziyaret etmek amacı ile İstanbul iline bir gezi planladık.' diye konuştu.

Projeye, ASKF, Tüm Spor Adamları Derneği Başkanlığı, Amatör Futbolcular Derneği Başkanlığı, Futbol İl Temsilciliği, spor kulübü başkanları, Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanlığı katılacak.

Kaynak: AA