'Armudun Dibine Elma Düşmez'

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav: 'Babamızı temsil etmek için elimden geleni yapacağım' 'Hep 'kulüpçülük zor iş' derdi, gerçekten çok zormuş' 'Babam Afrika'dan getirdi biz de Japonya'dan getireceğiz ya da başka yerden' 'Takım kötü gittiğinde her başkanın yaptığı gibi ben de o yönteme (teknik direktör değişikliği) başvurmak zorunda kalabilirim'.

MUSA SAMUR - Gençlerbirliği'nde duayen başkan İlhan Cavcav'ın hayatını kaybetmesinin ardından başkanlığa seçilen oğlu Murat Cavcav, babasını temsil etmek için elinden geleni yapacağını belirterek, 'Armudun dibine elma düşmez.' dedi.

Kırmızı-siyahlı kulübün başkanılığına seçilmesinin ardından ilk medya ziyaretini AA'ya gerçekleştiren Murat Cavcav, 'İlhan Cavcav'dan sonra kim Gençlerbirliği'nde başkan olursa olsun kolay değil. Onun tecrübesine ulaşmak zor. Gecesini gündüzüne katmış kulübü bu noktalara getirmiş.' diye konuştu.

İlhan Cavcav'ın emeğini kimsenin inkar edemeyeceğini dile getiren Cavcav, 'Büyük sorumluluk, mesuliyet aldığımın farkındayım. Onun 40 yıllık tecrübesine bir günde ulaşmam mümkün değil. Gençlerbirliği yönetiminde 15 yıldır görev alıyorum, vefatından sonra başkan olmaya karar verdim ve elit bir yönetim kurulu oluşturduk. Başarılı olmak için buradayız, başarısız olursak duygusal olarak çok üzülürüm, bunu düşünmek dahi istemiyoruz. Gençlerbirliği iyi, güzel bir konumda daha iyi yerlere de taşırız umarım.' ifadelerini kullandı.

İlhan Cavcav'ın sistemini devam ettireceklerine ve altyapıdan her sezon en az bir futbolcuyu A takıma çıkararak, piyasasını bulduğu zaman da başka kulüplere vereceklerini belirten Murat Cavcav, 'Kasanda şu kadar paran var, bu kadar paran var fark etmez. Harcarsın, sonra para bulmak için kapı kapı dolaşırsın.' değerlendirmesini yaptı.

'Babasının oğluymuş dedirtecek misiniz?' sorusuna Cavcav, 'Armudun dibine elma düşmez, diye bir laf var. İnşallah biz de babamızın evladı olarak ona yakışır bir şekilde onu temsil etmek için elimizden geleni yapacağız.' yanıtını verdi.

- 'Başkan olmaya ben karar verdim'

İlhan Cavcav'ın 37 yıl Gençlerbirliği'nde başkanlık yaptığını hatırlatılması ve kendisinin de hedefinin sorulması üzerine Cavcav, şöyle devam etti:

'Babama 42 yaşında başkan olduğunda sorsalardı '80 yaşına kadar başkan olacağım' demezdi. Zaman gösterecek. Babam futbolu çok seviyordu. Ben de bu işlerin içinde büyüdüm. Kısmet bu. Benim vereceğim bir karar değil, genel kurul, delegeler, camia var. Kimsenin bir baskısı ya da babamın 'benden sonra sen başkan olacaksın' gibi bir sözü ya da vasiyeti kesinlikle olmadı. Böyle bir konuşma geçmedi. Cavcav'ı en yakın tanıyan benim, sıkıntılarını yaşadım, gördüm, biliyorum. Kendi kendime başkan olmaya karar verdim.'

-İlk seyahat Sırbistan'a

Murat Cavcav, babasının hep kulüpçülüğün zorluğundan bahsettiğini, başkan seçilmesinin ardından kendisini de bunu daha iyi anladığını dile getirdi.

Zamanının çoğunun kırmızı-siyahlı kulübün işlerinin aldığını ifade eden Cavcav, 'Yeni başkan oldum. Babam hep 'kulüpçülük çok zor iş' derdi. Gerçekten çok zormuş. Fabrikalar diğer işlerim de var ama devamlı kulüpteyim. Çalışmak lazım, babamın ne kadar yorulduğunu şimdi daha iyi anladım. Sorumluluk gelince insan daha iyi anlıyor. Fedakarlık yapmak lazım.' diye konuştu.

İlhan Cavcav'ın Afrika'dan futbolcu getirdiği yılda kırmızı-siyahlı kulübün sezon açılış törenini 'İnanılmazdı' sözüyle tarif eden Cavcav, 'Babam Afrika'dan getirdi biz de Japonya'dan getireceğiz ya da başka yerden, bir yerden bulacağız. Babamızın bıraktığı mirası daha iyi yerlere getirmek boynumuzun borcu. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gideceğim. Futbolcu izleyeceğim. Babam gibi yapmazsak olmaz, iyi futbolcuları ucuza bulmamız lazım.' ifadelerini kullandı.

- 'İstikrardan yanayım'

Murat Cavcav, İlhan Cavcav'ın çok sık teknik direktör değiştirdiğinin hatırlatılması üzerine, çok fazla oyuncu ya da teknik direktör değişikliğinin iyi olmadığını dile getirdi.

Cavcav, 'Bu böyle gelmiş böyle gidiyor. Futbolcuyu yollayamayınca hoca değişikliği gibi bir atraksiyon oluşturuluyor. Umarım bu böyle olmayacak.' diye görüş belirtti.

İstikrardan yana bir tavır almayı hedeflediğini vurgulayan Murat Cavcav, şunları kaydetti:

'1-2 maç kaybedildi diye hoca gidecek değil ama takım kötü gittiğinde de her başkanın yaptığı gibi ben de o yönteme başvurmak zorunda kalabilirim. Şu anda kesinlikle öyle bir durum yok. Hocamızla çok iyiyiz. Hiçbir sıkıntı yok. Kimseyle bu konuda bir kelime dahi konuşmadım. Bazen bu yönde laflar çıkabiliyor. Ben hocamla çalışmak istiyorum. Hedefimiz ilk 5'e girip Avrupa'da mücadele ettiğimiz dönemdeki günleri tekrar yaşatmak. En büyük onurumuz, gururumuz bu olacak.'

Kaynak: AA