Sandıklı'da 'Yetişkin Gençler Bocce' Turnuvası

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 16 huzurevinden 96 oyuncunun katılımı ile düzenlenen 'Yetişkin Gençler Bocce' turnuvasının galibi Uşak Huzurevi Takımı oldu.

Sandıklı'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sandıklı Belediyesi tarafından 12 ilden 16 farklı huzurevinde kalan 96 sporcunun katılımı ile 'Yetişkin Gençler Bocce' turnuvası düzenlendi.

Dün başlayan ve bu gün final müsabakaları ile sona eren turnuvanın ilk günün de 28 karşılaşma gerçekleşirken ikinci gününde ise üçüncülük ve dördüncülük ile final karşılaşması yapıldı.

Turnuvanın üçüncülük ve dördüncülük karşılaşmasında Turgutlu Huzurevi takımını 13'e 12 skorla mağlup eden Sandıklı Huzur Evi üçüncü, Turgutlu Huzurevi ise dördüncü oldu.

Final karşılaşmasında Fethiye Huzurevi takımını 8’e 13 yenen Uşak Huzurevi, turnuvanın şampiyonu oldu. Fethiye Huzurevi ise turnuvanın ikincisi oldu.

Turnuva sonunda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Klübü Genel Başkanı Gürdal Gümüş, bugün itibari ile Avrupa’nın en geniş Bocce ligini 700 lisanslı oyuncusu ile kurmuş bulunduklarını söyledi.

'Artık hem ulusal arenada hem de uluslararsı arenada söz sahibi olmuş bir aileyiz biz.' diyen Gümüş, şöyle konuştu:

'Mayıs ayında da 44 ilden 78 huzurevinin katılımı ile deplasmanlı olarak Mayıs ayında Türkiye Bocce ligini başlatacağız. Buradaki turnuvaya katılan tüm takımlarımız da bu lige katılacak.'

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise, 'Çok güzel çekişmeli bir turnuva gerçekleşti. Bu vesile ile sizlerin enerjileri bizlere çok heyecan ve mutluluk kattı.' dedi.

Daha sonra turnuvada dereceye giren sporculara kupaları takdim edildi.

Kaynak: AA