Samsunspor İçin Anıt Yapılacak

Canik Belediyesince, Samsunspor'un 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden futbol adamlarının hatırasını yaşatmak için hayata geçirilecek projenin tanıtımı yapıldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Altın Meşe Park'ta düzenlediği basın toplantısında, hayata geçirilecek 20 Ocak Samsunspor Anıtı ile ilgili sona yaklaşıldığını söyledi.

Ana gayelerinin 28 yıllık anıt özlemine son vermek olduğunu dile getiren Genç, 'Samsunspor, bu şehrin en büyük markalarından biridir. Kazanın 28. yılında o büyük acıyı hala yüreğimizde taptaze hissetmekteyiz. Kazada vefat eden teknik direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoförümüz Asım Özkan'ı asla unutmayacağız. Canik Belediyesi olarak, takımımızın renklerine siyahın eklendiği bu acı günde değerli futbol adamlarımızı özlemle anarken, yapacağımız anıtla hatıralarını yaşatmak istiyoruz.' diye konuştu.

Anıtla ilgili çalışmalara 2 Ocak'ta Meclis toplantısında aldıkları kararla başladıklarını bildiren Genç, onlarca proje arasından seçerek kamuoyunun beğenisine sundukları 4 projeden en çok beğenileri seçtiklerini anlattı.

İhalenin ardından 60 günlük sürede anıtı tamamlayıp açılışını gerçekleştireceklerini vurgulayan Genç, şöyle devam etti:

'Söz konusu anıt alanı için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğüne izin başvurularını yaptık. İnşallah 28 yıldır özlemle beklenen anıtı Canik Belediyesi olarak hayata geçireceğiz. Cenabı Allah'tan milletimize ve bizlere bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu elim kazada hayatını kaybeden futbol adamlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.'

Yapılması planlanan anıt, kollarını açan sırt sırta vermiş dört figürün oluşturduğu kaide ve üzerinde kazayı ve Samsunspor'u yansıtan bölümden oluşuyor.

Kaidenin üzerinde yer alan beşgenlerin ise parçalanmış bir futbol topu karakteriyle olayı hatırlatması planlanıyor.

Anıtın yüksekliği ise kazanın tarihini hatırlatması için 1989 santimetre olacak.

Kaynak: AA