'Oyuncaklarını' Bırakmadı Milli Formayı Kaptı

Kendisine kum torbası ve boks eldivenini oyuncak yapan 15 yaşındaki milli sporcu Ayşenur Durak, uluslararası alanda şampiyonluklar elde etme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor Milli boksçu Ayşenur: 'Ailemle küçük yaştan itibaren spor salonuna gidiyordum. Babam beni 8 yaşımda idmanlara çıkarmaya başladı. Ailemin desteğiyle bu spora bağlandım ve boksu çok seviyorum'

AYTUĞ CAN SENCAR - Babası ve ağabeyleri gibi boksla ilgilenen 15 yaşındaki Ayşenur Durak, 'oyuncak' olarak kullandığı kum torbası ile boks eldivenini hiç bırakmadı, ilk çıktığı resmi şampiyonada Türkiye üçüncüsü olmayı başardı ve milli takım kampına davet edildi.

Ayşenur Durak, annesi Neşe Durak'ın başkanlık, babası Erkan Durak ve ağabeyi Görkem Durak'ın antrenörlük yaptığı Altın Eldiven Spor Kulübünde spor hayatını sürdürüyor.

Ayşenur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesini örnek alarak başladığı boksta, resmi olmayan çeşitli müsabakalardaki derecelerinin ardından şubat ayında Muğla'da düzenlenen Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olduğunu belirterek, milli takım kampına davet edildiğini söyledi.

Babasının 8 yaşında kendisini idmanlara çıkarmaya başladığını kaydeden Ayşenur, şöyle konuştu:

'Ailemin desteğiyle bu spora bağlandım ve boksu çok seviyorum. Daha iyi başarılar elde edebilmek için sürekli ağabeyimle çalışıyorum. Ailemde herkes bu sporla uğraşıyor. Ben de ileride boks antrenörü olacağım. Katıldığım ilk resmi organizasyonda Türkiye üçüncüsü oldum. Boks bir erkek sporu olarak görülüyor. Bir kadının yaptığına şaşırıyorlar. Ama onlar da benim iyi olduğumu gördükleri için beni destekliyorlar. Milli takıma gitmek benim en büyük hayalimden birisiydi. Hedefim ilk olarak Avrupa sonra dünya şampiyonluğu.'

- 'Kızımın oyuncakları kum torbası ve boks eldiveni oldu'

Ayşenur Durak'ın babası Erkan Durak, üç çocuğunun da boksla ilgilendiğini, Uşak'taki iki çocuğunun yanı sıra Manisa'daki oğlunun da boks antrenörlüğü yaptığını dile getirdi.

Ayşenur'un boks sporuyla büyüdüğünü belirten Durak, 'Kızımın oyuncakları kum torbası ve boks eldiveni oldu. Bu sayede kızım da bu spora merak sardı ve katıldığı ilk resmi müsabakada Türkiye üçüncüsü oldu, milli takıma seçildi. Oğlum torunumu buraya getirirse bu sporu ona da öğretmek istiyorum. Bugüne kadar yaklaşık binin üzerinde sporcu yetiştirdim. Bunlar içerisinde boksun sayesinde üniversiteyi kazananlar, iş sahibi olanlar oldu. bu bizim için mutluluk kaynağı.' ifadelerini kullandı.

Ayşe Durak'ın ağabeyi Görkem Durak da kız kardeşinin ilk resmi müsabakasında Türkiye üçüncüsü olduğunun altını çizerek, 'Babam zaten bizim hocamız. Annem sağ olsun her zaman yanımızda oldu. Şimdi oğluma bakıyor, torununa bakıyor, o da boksör olacak, boksör aileden boksör çocuklar çıkıyor.' açıklamasını yaptı.

- 'Ailece aynı spora gönül verdik.'

Ayşe Durak'ın annesi Neşe Durak ise kendisinin evde annelik, spor salonunda başkanlık yaptığını ve ailece bu spora gönül verdiklerini aktardı.

Antrenmanlarda sürekli ailesinin yanında olduğunu, bazen eldiven de taktığını aktaran Durak, 'Kızımın her zaman yanında olacağım, okulda, evde, sporda antrenmanlarında her zaman yanındayım. çocuklarım ringe çıktığında heyecanlanıyorum.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA