Güreş Açıklaması 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Serbest stil 61 kiloda Sedat Özdemir ve 86 kiloda Murat Ertürk, akşam seansında altın madalya mücadelesi verecek.

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde mindere çıkan Türk sporculardan Sedat Özdemir ve Murat Ertürk finale yükseldi.

Macaristan'ın Szombathely kentinde gerçekleştirilen şampiyonanın ikinci gününde sabah bölümünde serbest stil 61, 70, 86 ve 125 kilo müsabakaları yapıldı. Türk güreşçiler, akşam bölümünde final müsabakalarının yanı sıra 70 kiloda Muhammet Akdeniz ve 125 kiloda Salim Ercan ile bronz madalya kazanabilmek için mindere çıkacak.

61 kiloda Sedat Özdemir, çeyrek finalde Ukraynalı Ivan Bileichuk'a 8-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi. Türk güreşçi, yarı finalde Gürcü sporcu Shota Phartenadze'yi 6-3 yenerek, akşam seansında altın madalya için mücadele hakkını kazandı.

Sedat Özdemir, finalde Rusya'dan Gadzhimurad Rashidov ile karşılaşacak.

86 kiloda Murat Ertürk ise, ilk turda Polonyalı Krzysztof Grzegorz Sadowik ile karşılaştı. Rakibini 11-0 teknik üstünlükle geçen milli güreşçi, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Rus Arsen-Ali Musalaliev'e 11-8 üstünlük sağlayan Murat Ertürk, adını yarı finale yazdırdı. Bu turda Ukraynalı Bohdan Hrytsay ile karşılaşan Türk güreşçi, 8-0 öndeyken rakibini tuşla yendi ve finale çıktı.

Murat Ertürk, final müsabakasında ev sahibi ülkeden Bendeguz Toth ile karşı karşıya gelecek.

70 kiloda Muhammet Akdeniz, ilk turda Bulgar Hyusein Hyusein Ahmed'i, çeyrek finalde de Yunan Konstantinos Gkotsis'i aynı sonuçla 10-0 teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale çıktı. Yarı finalde Rus Zaurbek Sidakov ile mücadele eden Türk güreşçi rakibine 13-3 teknik üstünlük geçilerek, final şansını kaybetti.

Muhammet Akdeniz, akşam seansında Ukraynalı Vasyl Mykhailov ile bronz madalya maçına çıkacak.

125 kiloda Salim Ercan ise ilk turda Gürcü Geno Petriashvili'ye 12-2 teknik üstünlükle mağlup oldu. Rakibinin finale çıkması sonrasında Türk güreşçi repesaj hakkı elde etti. Repesaj maçında Ukraynalı Danylo Kartavyi ile karşılaşan Salim Ercan rakibini 5-2 yenerek, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Salim Ercan üçüncülük müsabakasında Rusya'dan Kazbek Khubulov ile mücadele edecek.

Kaynak: AA