Göksel Gümüşdağ'dan 'VAR' Açıklaması

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Video Yardımcı Hakem Sisteminin Türk futboluna maksimum fayda sağlayacağını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Tüm kamuoyunun takdiri olduğu üzere, uzun zamandır futbolumuzun video hakem teknolojisini deneyerek hayata geçirmesi fikrini, katıldığım her program ve tüm platformlarda belirtiyorum. Video hakem sistemiyle birlikte futbolumuzun seyir zevki ve hakemlerimizin saygınlıklarının artacağını, maçlardan sonra yaşanan hakem tartışmalarının sona ereceğini, sonuç olarak hakem kararları sonrası yaşanan haksızlıkların büyük ölçüde azalacağını birçok kez dile getirmiştim. Fransa ile İspanya milli takımları arasında dün gece oynanan hazırlık maçında, dünya futbol tarihinde ilk kez Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması resmen uygulandı. Tüm dünya ile birlikte biz de bu sistemin iki hayati pozisyonda devreye girerek maça damgasını vurduğunu gördük. Fransa’nın Antoine Griezmann ile bulduğu golü ofsayt nedeniyle iptal eden ’video hakem teknolojisi’, Delafeu’nun ofsayt nedeniyle iptal edilen golünü ise geçerli saydı. Yani, Normal şartlarda hakem hatalarıyla 1-1 berabere bitecek olan bir maçın, bu teknoloji sayesinde hakkı olan skor, 2-0 ile sonuçlandığını hep beraber görmüş olduk. Bu maçın bir hazırlık karşılaşması değil de, Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası final maçı olması durumunda yaşanacak kaos ve hayal kırıklıkları telafi edilemeyecek derecede olurdu. Bu sistem sayesinde maçın hakkı gerçek sahibine teslim edilmiş oldu" dedi.

Sistemin testi başarıyla geçtiğini kaydeden Gümüşdağ, "Sonuç olarak video hakem teknolojisinin, kulüplerimizin canını yakan, maddi-manevi büyük kayıplara uğratan hakem hatalarının sıfırlanması adına ne kadar önemli olduğunu tüm dünya ile birlikte test etmiş olduk. Dün de söylediğimiz gibi, bu sistem futbolumuza minimum müdahale, maksimum fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA