Eto'o: Türkiye güvenli bir ülke

Antalyaspor’un Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto’o, Türkiye’ye gelen yabancı futbolcuların terör nedeniyle ayrılmalarıyla ilgili olarak, “Türkiye bence Fransa’dan ya da Almanya’dan daha tehlikeli bir ülke değil. Bu kaçışı bir bahane olarak görüyorum. Ben buradayım” dedi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yıldız futbolcu Samuel Eto’o ve yönetici Cumhur Arıcı Konyaltı Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi.

Çalımbay: "Seneye hedeflerimizi ligin başından koyacağız"

Antalyaspor’da görevi sıkıntılı bir dönemde aldığını hatırlatan Çalımbay, “Ama takımıma inanıyordum. İlk galibiyetin ardından iyi bir çıkış yakaladık. Bunu sadece benimle değil camia olarak yakaladık. En önemli maçlarımızdan biri bu haftaki Kayserispor maçı. Eto’o’nun takıma çok büyük katkısı var. Biz bir takım olup bunu sahaya yansıtıp kalan 9 maçımızı iyi bitmek istiyoruz. Ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Tabi ki transfer yapılacak. Seneye sezon başından başlayacağız. Hedeflerimizi ligin başından koyacağız” dedi.

Teknik direktörlüğün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunun altını çizen Çalımbay, “Futbolcuyken her şey bana bağlı. İyi çalışıp takımıma girmeye çalışırım. Ama burada işimin bir parçası. Ama kendini geliştirirsen zamanla iyi yere geliyorsun” diye konuştu.

"Eto’o, cumhurbaşkanı bile olabilir"

’Öğrencilerle bir arada olmaktan ne hissediyorsunuz’ sorusuna Çalımbay, “Böyle etkinlikleri çok seviyorum. Bu çok büyük bir şans. Eto’o gibi yıldızlar kolay kolay buraya gelmez. Eto’o, 2-3 ay sonrası ne olacağını bilemediğini söyledi.

Eto’o, Türkiye için, sizler için büyük şans. Ben Türkiye’deyim. Eto’o gibi birini yakaladığınız için tüm dünya sorusunu sorabilirsiniz. Eto’o, futbol kariyeri muhteşem olan birisi. Ben de kendisiyle çalışmaktan çok mutluyum. Çok çok profesyonel, işini çok seviyor. Beşiktaş’ta 20 sene futbol oynadım. Ben sizler gibi okuyamadım. Ben futbolu çok seviyorum, kendim gibi birini daha gördüm o da Eto’o. Yakaladığınız için tüm soruları sorabilirsiniz. İlerde ben çok iyi yere geleceğini düşünüyorum, Eto’o belki cumhurbaşkanı olabilir, UEFA’ya başkan olabilir. Topluma mal olmuş kişilerin sizlerle bir şeyler paylaşması çok güzeldir” cevabını verdi.

Eto’o, maçları kaybettikleri zaman morallerinin düştüğünü belirterek, “Ama lig çok uzun. Profesyonelce çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha çok çalışarak moralimizi yüksek tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Eto’o: “Aylar sonrası ne gösterir bilemeyiz”

Eto’o, ’kariyerine nasıl devam edeceksin’ şeklindeki bir soruya, “Yarın ne olacağını bilemiyoruz, ben şu an burada çok mutluyum. Bundan 3-5 ay sonra ne olacağını bilemiyoruz. Antalya’da olmaktan şu an çok mutluyum” şeklinde cevap verdi.

Örnek aldığı futbolcular

Eto’o, çocukken örnek aldığı futbolcuların sorulması üzerine, "Sizin yaşınıza geldiğim zaman profesyoneldim. Espri yaptım, birkaç idealim oldu. George Weah, Roger Milla, Pele gibi idollerim oldu. Her zaman onlar gibi olmak istiyordum. Futbolun tarihini yazmak istiyordum. Buna da katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Buna halen devam ettiğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Muslera’dan yediği çalım

’Galatasaraylı kaleci Muslera’dan yediğiniz çalımdan sonra ne hissettiniz’ sorusuna Eto’o, “Bu da futbolun bir parçasıdır. Bazen ben de kalecileri ve defans oyuncularını çalımlıyorum. O da o gün işini yaptı. Futbolun bir parçasıdır” cevabını verdi.

Beşiktaş taraftarına övgü

Eto’o, ırkçılıkla ilgili bir soru üzerine ise, "Türkiye’de başıma böyle bir şey gelmedi. Tam tersi Avrupa’nın başka bir ülkesinde başıma geldiği zaman Beşiktaş taraftarının bana verdiği destekti aklımda kalan. Bunu da hayatımın sonuna kadar unutmayacağım. Maskemi takarak maçta ismimi söyleyip tezahürat yapmışlar. Bu benim için çok güzeldi" ifadelerini kullandı.

"Türkiye güvenli"

Eto’o, Türkiye’de yabancı futbolcu olmakla ilgili de, “Maalesef bugün dünyanın her yerinde terör var. Sadece Türkiye’de değil. Bundan birkaç gün önce Londra’da meydana gelen üzücü olay var. Daha önce Almanya, Paris’te olan olaylar var. Türkiye bence Fransa ya da Almanya’dan daha tehlikeli bir ülke değil. Ama her oyuncunun fikirleri vardır. Bu kaçışı bir bahane olarak görüyorum. Ben buradayım” dedi.

Söyleşinin sonunda Eto’o’ya ve Çalımbay’a okul yönetimi tarafından çiçek takdim edildi.

Kaynak: İHA