Dağcılık Eğitimi Aydın'da Yapılacak

Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlediği Yaz Temel Eğitimleri iki grup halinde 1-7 Nisan ve 8-14 Nisan olmak üzere Aydın’da yapılacak.

Koçarlı’ya bağlı Bağarcık mahallesinde bulunan Baskı Düzü Mevkisinde yapılacak eğitimlere 40 farklı ilden 350 sporcu katılacak. A grubu ve B grubu olmak üzere iki ayrı grupta yapılacak eğitimler birer hafta sürecek. 14 ayrı antrenörün eşliğinde yapılacak eğitimler için toplanma yeri Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak belirlendi. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun internet sayfasında verilen bilgilerde “Sporcuların yanlarında 2 Adet Fotoğraf, Nüfus Kağıdı Fotokopisi, Çadır, Kampçılık Malzemeleri, Emniyet Kemeri ve Kask getireceklerdir. Faaliyete katılacak tüm sporcuların yanlarında 2017 yılı vizeli lisanslarını getirmeleri gerekmektedir. Vizeli lisanslarını ibraz etmeyen sporcular kampa alınmayacak olup 23 yaş ve üstü kulüp ve ferdi sporcuların katılım paralarını ödediklerine ilişkin dekontu kamp müdürüne ibraz edip bir nüshasını teslim edeceklerdir. Kamp alanında kesinlikle elden nakit para alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Zeynep Görür, başvuru sayısında dolayı duyduklarını memnuniyeti dile getirdi. Görür, sporcuların Aydın’da dolu dolu birer hafta geçireceklerini ve bunun il tanıtımına katkısının olumlu yönde olacağını kaydetti.

Kaynak: İHA