Buca'nın Sporcuları Madalyaya Doymuyor

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 2017 yılında tenis, futbol, taekwondo ve engelli badminton branşlarında katıldıkları ulusal ve uluslararası turnuvalarda 9 madalya kazandı.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 3 yıldır artan bir ivme ile devam eden çalışmalarını madalyalarla taçlandırıyor. 2017 yılına hızlı giren kulüp sporcuları, katıldıkları ulusal ve uluslararası turnuvalarda adeta kürsüden hiç inmedi.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün futbol, tenis, engelli badminton ve taekwondo takımları 2017’nin ilk üç ayında 3 Avrupa Şampiyonluğu, 3 Avrupa Üçüncülüğü, 2 Türkiye Şampiyonluğu, 1’de Türkiye Üçüncülüğü elde etme başarısı gösterdi.

Gençleri sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmanın en iyi yolunun sporla buluşturmak olduğunu vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “İnsan hayatına dokunmanın en etkili yollarından biri de spordur. Göreve geldiğimizde insanların yaşam kalitelerini arttırma noktasında yapabileceklerimizin başına sporu koyduk. Özellikle çocuk ve gençlerimiz için sporu ulaşılabilir kılmak hedefimiz. Bu yönde de tesis ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. 3 yıl içinde kulübün sporcu sayısında ciddi bir artış var. Aileler bize güvendi, çocuklarını emanet etti. Bu güven ve kararlı çalışmanın sonucunda sporcularımız da madalyaları ile yüzümüzü güldürüyor. İnanıyorum ki, birkaç yıl içinde sporcularımızla birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Kaynak: İHA