'6-13 Yaş Çocuk Futbolu' Projesi

Yetenekli çocukların Türk futboluna kazandırılmasını amaçlayan proje, uygulanmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen '6-13 Yaş Çocuk Futbolu' projesi hayata geçirildi.

Konuyla ilişkin yapılan açıklamaya göre, okul spor salonlarında çalışan ve TFF antrenörlük belgesi bulunan spor eğitmenlerinin eğitimi ile proje uygulanmaya başlandı.

Futbola başlangıcı 12 yaşından 6 yaşına indirmeyi ve bu yaş gruplarında yetenekli olanların Türk futboluna kazandırılmasını amaçlayan projenin ilk uygulaması, '6-13 Yaş Çocuk Futbolu Sertifikasyon Programı' oldu.

Programda, katılımcılara hareket eğitimi, koordinasyon, kuvvet, sürat ve dayanıklılık gibi teorik bilgilerin yanı sıra top sürme, vuruş teknikleri ve top kontrolleri gibi pek çok konuda pratik eğitimler de veriliyor.

- 'Sürekli eğitim düzenlemeyi amaçlıyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen TFF Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara, futbola başlamanın, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi erken yaşlara indirileceğini aktardı.

Çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak istediklerini kaydeden Kara, 'Çocuklar için sürekli eğitim düzenlemeyi amaçlıyoruz. Her yaş grubuna yönelik planlı ve programlı bir eğitim verilirse ileride hem milli takımlarımıza hem büyük takımlarımıza önemli bir kaynak olacağını düşünüyoruz. Şu an başladığımız proje de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TFF ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak müştereken yaptığımız bir proje.

Bu projenin ilk adımı olarak hocalarımızı eğitime aldık. Hocalarımız buradan sertifika alınca kendi ilçelerindeki okullarda 6-13 yaş arasındaki çocukları eğitecekler. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin 180 okula kazandırdığı spor salonları var. Buralardan istifade edeceğiz, hem antrenman yapılacak, hem okullar arası maçlar oynanacak, sonunda da federasyondaki bölgelere göre karmalar oluşturacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA