Tvden Tanıtıldı

Aydın'da yayın hayatına başlayacak TvDEN televizyonunun tanıtım toplantısı yapıldı.

Aydın'da yayın hayatına başlayacak TvDEN televizyonunu tanıtıldı.

TvDen AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın, gelecek ay yayına başlaması planlanan televizyonu, düzenledi basın toplantısıyla tanıttı.

Aydın, 2003 yılında Aydın'da yayın yapan Denge gazetesini, il geneline ulaştırmanın başarısını yakaladıktan sonra şimdi de kentin eksiği olan uydudan yayın yapan yerel televizyon kanalını hayata geçireceklerini belirtti.

TvDEN adıyla yayın yapacak televizyonun bir hafta sonra test yayınına başlayacağını bildiren Aydın, şunları kaydetti:

'Bu süreçte Aydın halkından çok büyük destek gördük. Bu desteğin verdiği moralle televizyonun bir an önce yayına geçmesi için çalışmaları hızlandırdık. Bu hafta sonuna kadar test yayınımıza başlayıp 28 Nisan’da da televizyonumuzu resmen yayına başlatmış olacağız. Biz Aydın basınına öncülük yaptık, bundan sonra ki süreçte bu televizyonu hep birlikte Aydın’ın yerel haberleriyle tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Aydın’daki tüm basın mensupları arkadaşlarımıza kapımız açık her türlü görüş öneri ve eleştirilerini bekliyoruz.'

Denge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Aydın ise yeni bir heyecan ve ekip ruhuyla Aydın’ın büyük bir eksikliği olan yerel kanalı açmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk ise televizyonun Aydın odaklı, Muğla ve 60 Avrupa ülkesini kapsayan bir yayın ağı olacağını dile getirerek, “Hedefimiz yerel haberler olacak. Her an haberin içerisinde olacağız. Bunun yanı sıra spor, magazin, gibi yayınlarla Aydın’ın ve Muğla’nın nabzını gündemde tutacağız.' dedi.

TvDEN televizyonunun uydu frekans bilgilerinin, 12265 Sembol Rate 27500, Polarizasyon V, Fec 5/6 olduğu, kanalın D-Smart'ta 209, Digitürk’te de 178. kanaldan izlenebileceği bildirildi.

Kaynak: AA