KYK Erzincan'da Turnuva Coşkusu

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğünün Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yürüttüğü KYK’da barınan öğrencilere yönelik turnuvalar sona erdi.

21-25 Mart arası gerçekleşen turnuvalara basketbol, futbol, masa tenisi, voleybol ve satranç olmak üzere toplam 5 dalda 10 yurt müdürlüğü katıldı.

Turnuvalarda farklı yurtlarda kalan öğrencilerin kaynaşması, daha kaliteli zaman geçirmeleri ve spora yönelmeleri hedeflendi.

Işık Pınar Spor Tesislerinde oynanan futbol müsabakalarının sonunda Terzibaba Yurt Müdürlüğü ve Kemah Yurt Müdürlüğü takımları final maçı oynadılar. Final maçı sonunda Terzibaba Yurt Müdürlüğü takımı şampiyon oldu.

Basketbol ve voleybol karşılaşmaları ise 13 Şubat Spor Salonunda oynandı. Turnuva sonunda Mengücek Gazi Yurt Müdürlüğü her iki dalda da şampiyon oldu.

Masatenisi branşında hem erkeklerin hem kızların ayrı ayrı karşılaştığı müsabakalar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Mamahatun Yurt Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleşti. Çok çekişmeli karşılaşmalara sahne olan müsabakalarda kızlarda Kemaliye Saime Akın Kız Yurdundan Nurdan Özer, erkeklerde ise Mengücek Gazi Yurdundan Mesut Öztürk birincilik sevincini yaşadı.

Satranç dalındaki müsabakalar Erzincan Yurt Müdürlüğü Etüt Salonunda kızlar ve erkeklerde ayrı ayrı gerçekleşti. Satranç turnuvasına katılan öğrencilerden kızlarda Mahym Yoldaşowa birinci gelirken erkeklerde ise Ramazan Çekiç birinci geldi.

Turnuvalar sonunda gerçekleşen ödül törenine katılan KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek futbol turnuvasında derece alan takımlara ödüllerini verdi. Törende konuşan Sarıçiçek turnuvanın düzenlenme amacının öğrencilerin arasındaki kardeşlik bağının güçlenmesi ve spora önem veren ve spor yapmayı seven bir gençliğe sahip olduğunu söyledi.

Sözlerine turnuvaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek devam eden KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, öğrencilerin turnuvalara göstermiş olduğu yoğun katılım ve ilgiden dolayı çok memnun olduğunu, turnuvaların her sene daha fazla branşla tekrarlanacağını belirtti.

Kaynak: İHA