Çubuk'ta Satranç Turnuvası Gerçekleştirildi

Çubuk'ta bu yıl beşincisi gerçekleştirilen 'Çubuk Küçükler ve Yıldızlar Ligi Satranç Turnuvası' yapıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Şubesi tarafından, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvada, 40'ı küçüklerden 10'u da yıldızlardan olmak üzere 50 takım mücadele etti.

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan, yaptığı açıklamada, turnuvanın verimli geçtiğini söyledi.

Turnuvaya ilişkin bilgiler veren Kılınçarslan, şunları paylaştı:

'Bilindiği üzere her takım dört yarışmacıdan oluşmaktadır. Takım kuramadıkları için turnuvaya katılamayan yarışmacılarımız da oldu. Buna rağmen başarılı bir turnuvayı daha tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Turnuvada dereceye giren takımlarımıza kupa ve madalyaları verildi. Buradan başta sporcularımıza, ailelerine, kaymakamımıza, belediye başkanımıza, İlçe Milli Eğitim müdürümüze ve hakemlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler ilçe halkından destek olduğu sürece artarak devam edecek.'

Turnuvada küçüklerde beyaz gruptan Fatih Öz, Yiğit Eren Küçük, Ahmet Eren Tekin ve Enes Erkoçoğlu'ndan oluşan 'Çubuk Aile Yaşam Piyadeleri' takımı, kırmızı grupta ise Emirhan Arpalık, Umut Kemal Çolak, Uğuralp Özdemir ve Zeynep Aksu’dan oluşan 'Çubuk Yıldırım Beyazıt Liderleri' birinci oldu.

Yıldızlar kategorisinde ise Ömer Arslan, Zafer Emre Can Koç, Resul Yılmaz ve İhsan Keleş’ten oluşan 'Çubuk Anadolu Fırtınası' takımı birinci oldu.

Kaynak: AA