Hocasını Dinledi, Hedefi '12'Den' Vurdu

Aksaray'da, 12 yıl futbol oynayan ve bu sayede ASÜ BESYO'yu kazanan Merve Şahin, üniversitedeki hocasının yönlendirmesiyle başladığı okçulukta şampiyon olarak Genç Milli Takım aday kadrosuna seçildi Merve Şahin: 'Okçulukla tanıştıktan sonra adeta hayatım değişti. Genç Milli Takım aday kadrosuna seçildim. Çalışmalarıma devam ediyorum. İnşallah milli takımda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim'

TURAN KAZAK - OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray'da, 12 yıl oynadığı futbol sayesinde Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nu (BESYO) kazanan Merve Şahin, üniversitedeki öğretim üyesinin yönlendirmesiyle tanıştığı okçuluk branşında hem Türkiye şampiyonu oldu hem de Genç Milli Takım aday kadrosuna seçildi.

Lisanslı futbolcu olan 25 yaşındaki Merve Şahin, 2015 yılında özel yetenek sınavıyla ASÜ BESYO'yu kazandı.

Öğretim görevlisi Kürşat Aktepe'nin yeteneğini keşfetmesiyle okçuluk sporuyla tanışan ve kısa sürede gelişim sağlayan Şahin, yaklaşık 5 ay gibi kısa sürede hazırlanarak katıldığı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunca geçen yıl Antalya'da düzenlenen organizasyonda kadınlar okçuluk makaralı yay kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Çalışmalarını profesyonel antrenörler eşliğinde sürdüren ve Genç Milli Takım aday kadrosuna da çağrılan Şahin'in en büyük hedefi Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil etmek.

Merve Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adeta futbolla büyüdüğünü, okçulukla üniversitede tanıştığını söyledi.

Branşı seçmesinde hocasının büyük etkisinin olduğunu belirten Şahin, 'Okçulukta derse ilk girdiğimde ata sporumuz olmasına rağmen hiçbir bilgiye sahip değildim. Değişik bir duyguydu. Ama kendime güvenim her zaman vardı. Hocam okçulukla ilgili bilgiler vermeye başladı. Bende bir ışık gördüğünü söyleyince okçuluğa devam ettim. Onun sayesinde başarılar elde etmeye başladım.' diye konuştu.

- Branş değiştirince zorluklarla karşılaştı

Futbolculuktan okçuluğa geçmenin bazı zorluklarını yaşadığını, fakat hiç pes etmediğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Okçulukla tanıştıktan sonra adeta hayatım değişti. Geçen yıl yapılan Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları'nda kadınlar okçuluk makaralı yayda şampiyon oldum. Aynı zamanda Türkiye yarışmalarında derece yaptığım için Genç Milli Takım aday kadrosuna seçildim. Çalışmalarıma devam ediyorum. İnşallah milli takıma tam olarak girip, ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim.'

- Kısa sürede kendisini geliştirdi

ASÜ BESYO Öğretim Görevlisi Kürşat Aktepe ise öğrencilerle çalışmalar yaparken temel fizyolojik özelliklerin yanında zihinsel süreçlere de çok önem verdiklerini vurguladı.

Zihin yapısı uygun öğrencileri okçuluğa yönlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Aktepe, şunları kaydetti:

'Bizde zihinsel süreçler önemlidir. Okçulukta bir tekniğin oturması genellikle 3-4 ayı bulur. Ama Merve'nin algılama ve zihinsel yönü kuvvetli olduğu için bazı teknikleri 10-12 günde tamamladık. Dolayısıyla bu zihinsel süreçler Merve'nin çok daha hızlı ilerlemesini sağladı. Ayrıca okçulukla ilk kez tanışmasına rağmen, bazı teknikleri hemen algılayabilmesi bize zihinsel yapısının güçlü olduğunu gösterdi. Bu yönünü fark ederek okçuluğa yönlendirdim. Bir yıldır beraber çalışıyoruz. Bir sporcunun milli takıma girme süresi 2-3 yıl arasındadır. Amacımız Merve'yi milli takıma bir an önce sokmak değil. Bizim derdimiz Merve'nin dünyanın en iyi sporcuları arasına girmesini sağlamak. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.'

Kaynak: AA