Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol (TKB) 1. Ligi’nde Bornova Beckerspor, kendi evinde karşılaştığı Yalova VIP’i 74-56’lık skorla mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Bornova Beckerspor, Yalova VIP’i ağırladı. Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Bornova Beckerspor salondan 74-56’lık skorla galip ayrıldı. Gülşah Akkaya, 14 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Bunun yanı sıra takım kaptanı Nazlı Güler 12 sayı 8 ribaund 5 asist yaparken, Chanita Marie Jordan 11 sayı 10 ribaund ile oynadı.

Orak: "Ligi istediğimiz yerde bitirmeyi umuyoruz"

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Bornova Beckerspor Başantrenörü Olcay Orak, iyi oynadıklarını ifade ederek, "28 asist önemli. Bir çok oyuncumuz 4 ve üzeri asist yaptı, fakat çok fazla top kaybı yaptık. 26 top kaybı bu tarz maçlar için maç sonucuna etken olabiliyor. Top kayıplarımızı biraz daha azaltıp, önümüzdeki maçlara bakacağız. Ligin bitmesine 5 maç kaldı. Play-off serisine gireceğiz. Ligi istediğimiz yerde bitirmeyi umuyoruz" diye konuştu.



Yıllar: "2 maç kazanmaya ihtiyacımız var"

Yalova VIP Baş Antrenörü Halil Caner Yıllar ise şöyle konuştu:

"Bornova Becker Spor takımının hedefi ayrı, bizim hedefimiz ayrı. Onlar hedefleri doğrultusunda ilerliyorlar lig lideri olarak. Gerçekten yaptıkları organizasyonla, gerek kulüp başkanlarıyla gerek staffla gerek oyuncu kadrosuyla önümüzdeki yıl inşallah İzmir’in ihtiyacı olan süper lig keyfini yaşatırlar. Biz ise play-off çizgisinden uzağız ama korkulu rüya görmemek için de 2 tane maça ihtiyacımız var. Onların bilincinde hazırlanıyoruz. Bugün 2. periyot haricinde takımım çok iyi basketbol oynadı. 2. periyottaki kırılma noktasından sonra toparlanamadık. Rakibi tebrik ediyorum. Oyuncularımı da tebrik ediyorum."

Kaynak: İHA