Vali Aksoy, Başarılı Sporcuları Altınla Ödüllendirdi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, çeşitli spor branşlarında dereceye giren öğrencilerle bir araya gelerek onlara altın hediye etti.

Vali Aksoy, başarılı sporcuları kabulünde yaptığı konuşmada, özellikle spora gönül veren ve bu alanda çalışmalarını kesintisiz sürdüren sporcuları yürekten kutladığını söyledi.

Sporculara destek veren ailelerine teşekkür eden Aksoy, 'Sizleri yetiştiren antrenörlerinize, kulüplerinize teşekkür ediyorum. Amacımız, Diyarbakır’ın spor alanında da en iyi noktaya gelmesini sağlamak.' ifadelerini kullandı.

Yeni spor tesislerinin yapılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

'Diyarbakır’ın her ilçesinde bir spor sahası, bir spor salonu ve farklı branşlarda sporların yapılabileceği çeşitli alanları ortaya çıkarmak için başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları olmak üzere birçok kurumumuzla işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Yeni spor tesisleri ortaya çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız gençlerimizin spor yapması ve terörden uzak, olumsuz ortamlardan uzak sağlıklı birey olarak kendilerini geliştirebilmeleri için ortam yaratmak. Bu anlamda çalışmalarımızı bundan sonraki süreçte de ortaya koyacağız.'

Konuşmanın ardından Vali Aksoy, başarılı sporculara altın hediye etti.

Aksoy, Üniversiteler Arası Atıcılık Türkiye Şampiyonası, Minik, Yıldız, Genç ve Büyükler Wushu, Kinda ve Taolu, Türkiye Satranç Şampiyonası ve Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası ile Görme Engelliler Yüzme Şampiyonasında dereceye giren öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA