UTAŞ Uşakspor-Ödemişspor Maçının Tatil Edilmesi

TFF, çıkan olaylar dolayısıyla 65. dakikada tatil edilen maçla ilgili iki takımın da hükmen 30 yenik sayılmasına karar verdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 8. Grup 21. haftasında çıkan olaylar dolayısıyla tatil edilen UTAŞ Uşakspor-Ödemişspor maçıyla ilgili iki takımın da mağlup sayılmasına karar verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 8. Grup 21. haftasında oynanan UTAŞ Uşakspor-Ödemişspor maçının 65. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildiği belirtilirken, yaşanan olaylarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada Futbol Müsabakası Talimatı 23. Maddesinin 4. fıkrası gereğince her iki takımın da 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar verildiği açıklandı.

UTAŞ Uşak Spor Başkanı Ali Rıza Çümen, yaptığı yazılı açıklamada, kararı eleştirirken 'Böyle bir karar spor camiasına vurulan bir darbedir. Rakip takımın oyuncusu kafa atacak ve UTAŞ Uşakspor hükmen mağlup sayılacak. Bu nasıl bir karar ve hangi dayanaklarla alınmıştır merak konusu. Mücadeleyi önde götüren bir takımın olay çıkartmasında herhangi bir mantık yok. UTAŞ Uşakspor olarak bütün tahriklere karşı her zaman itidalli davrandık. 5 Mart'ta oynanan Ödemişspor maçında da bütün tahriklere rağmen oyuncularımız hiçbir saldırıda bulunmadı.' ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk mücadelesi verdiklerini aktaran Çümen, haksızlıklara rağmen şampiyon olacaklarını iddia etti.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 8. Grup 21. hafta müsabakasında UTAŞ Uşakspor ile Ödemişspor arasında oynanan karşılaşma, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sürerken 65. dakikada Ödemişspor kaptanı Serdar Öztan'ın, rakip takım oyuncusu Ömercan Aslan ile girdiği ikili mücadele sonrası ikinci sarı karttan sahadan ihraç edilmiş, Öztan'ın sahadan çıkarken Arslan'a kafa atması üzerine sahada olaylar çıkmış, bazı taraftarların da sahaya girmesiyle polis müdahale etmiş, maç hakem heyeti tarafından tatil edilmişti.

Kaynak: AA