Basketbolda Maçın Ardından

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Blatt: 'Maçın ikinci yarısında iyi savunma yaparak enerjimizi ortaya koyduk' Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:'Herhangi bir iddiamız kalmamasına rağmen son topa kadar mücadelemizi gösterdik'.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 28. haftasında Galatasaray Odeabank'ı 73-67 mağlup eden Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, maçın özellikle ikinci yarısındaki savunma performanslarını övdü.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Blatt, zor bir maç oynadıklarını belirterek, 'Galatasaray Odeabank çok iyi bir takım. THY Avrupa Ligi'ndeki en iyi takımları mağlup etmeyi başardılar. Bunu göz ardı edemezsiniz.' dedi.

Rakibin kendileri için oyunu zorlaştırdığını dile getiren Blatt, 'Çok zorlu bir mücadele oldu. Maçın ikinci yarısında iyi savunma yaparak enerjimizi ortaya koyduk. Savunmalarından dolayı oyuncularımı kutluyorum. Devre arasında oyuncularıma ikinci yarıda savunma sertliğimizi artırmamızı söyledim. Topları da kapınca hızlı hücum etme şansı bulduk.' ifadelerini kullandı.

- Ataman: 'Sonuna kadar mücadele ettik'

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nde play-off şansları olmamasına karşın önemli bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Darüşşafaka Doğuş'u galibiyetten dolayı tebrik eden Ataman, 'Bir Türk takımının daha play-off yolunda son iki maç şansı bulunuyor. Herhangi bir iddiamız kalmamasına rağmen son topa kadar mücadelemizi gösterdik. İlk devreyi çok iyi oynadık. Boyalı alandan kolay sayı vermedik. Üçüncü çeyrekte ise savunmamız düştü, ancak sonuna kadar mücadele ettik. Bu akşam 12 oyuncumuzu da kullandık. En iyi mücadeleyi gösteren oyuncularımı tebrik ediyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA