Aras 12 Martspor'da Yılın Oscarları Kayakçılara

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş, 2016-2017 kayak sezonunda Aras 12 Martspor adına önemli başarılara imza atan sporcuları ödüllendirdi. Genel Müdür Akbaş, “Kayakçılarımızın ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırması bizim için övünç kaynağıdır” dedi.

Türkiye’nin seçkin kayak kulüplerinden biri olan ve her zaman ilk üç içinde kendisine yer bulmayı başaran Aras 12 Martspor, 2016-2017 kayak sezonunda gösterdiği başarılı performans ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş ile kurmaylarının takdirini kazandı.

Kayakla atlamada uluslararası arenada elde edilen zaferler ve alp disiplininde sporcuların Türkiye şampiyonalarında gösterdiği performans ödülsüz kalmadı. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş kayak sezonunda başarılı olan kayakçıları kabul etti. Kulüp Başkanı Cafer Nuroğlu, Antrenörler ile genel kaptan Mithat Yurt’un da hazır bulunduğu ziyarette Genel Müdür Akbaş, kayakla atlama branşında kulübü temsil eden milli kayakçılar ile alp disiplini şampiyonlarını ödüllendirerek, kendilerine hediye takdim etti.

KAYAKLA ATLAMANIN SEMBOLÜYÜZ

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş, kulüp başkanı Cafer Nuroğlu’ndan 2016-2017 kayak sezonunda kayakla atlama ve alp disiplininde yapılan organizasyonlar hakkında bilgi aldı. Genel Müdür Akbaş, Kayak Federasyonu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren kayakla atlama branşındaki sporcuların yüzde 90’ının kendi kulüplerinden olmasının gurur vesilesi olduğunu belirtti.

Akbaş, “Kayakla atlamada Samet Karta’nın adını Türk spor tarihine altın harflerle yazdırmasından ve Arda İpçioğlu’nun dünya kupasında yarışan ilk Türk sporcu olmasından övünç duyuyoruz. Kulüp başkanımız Cafer Nuroğlu, genel kaptanımız Mithat Yurt ve antrenörlerimiz nezdinde tüm kayakçılarımızı kutluyorum” dedi.

ARAS 12 MART’IN KAYAKÇI ORDUSU

Kayakla atlamanın dışında alt disiplininde Türkiye şampiyonalarında başarılı olan Aras 12 Martspor, ayrıca önemli bir misyon daha yüklenerek, alt yapısını kuvvetlendirdi. Onlarca kayakçıya sahip olduklarının altını çizen Aras 12 Martspor Başkanı Cafer Nuroğlu, “Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş’ın destekleri ile Konaklı Kayak Merkezi’nde modern bir kulüp binası ve kamp tesisi kurduk. Bu tesis sayesinde Erzurum ve Türk sporuna kayakçı yetiştireceğiz. Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş’ın kayakçılarımızı kabul ederek ödüllendirmesi bizlerin çalışma şevkini daha da çok artırmıştır.” diye konuştu.

ARAS 12 MART’IN KAYAKÇILARI HANGİ YARIŞMADA NE YAPTI?

Samet Karta: Amerika Birleşik Devletleri’nde Birinci olarak türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Milli kayakçı, A milli takım kadrosunda olup Türkiye’yi yurt dışında temsil ediyor.

Arda İpçioğlu: Kayaklı atlama branşında dünya şampiyonası yarışlarında Türkiye’yi temsil eden ilk sporcu olma unvanına sahip. Milli sporcu A milli takımda olup ülkemizi yurt dışında temsil etmektedir.

Burcu Çetin: Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ekibinde bulunan Aras 12 Martspor’un alp disiplini kayaktaki sporcusu 2017 yılında U14 kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Burak Yurt: Alp disiplininde Aras 12 Martspor’un en yeteneki sporcularından biri. Türkiye’nin en başarılı 7 kayakçısından biri olan Yurt, Doğu Anadolu Bölgesi’nin de en başarılı kayakçıları arasında yer alıyor.

Gökhan Taşdemir: Aras 12 Mart’ın sporcusu 2017 yılı U16 kategorisinde büyük slalomda Türkiye 6’ıncısı oldu.

Mert Timur: Genç kayakçı, TOHM ekibinde yer alıyor. K1 liginde yarıştı.

İbrahim Buğra Özcanlı: Aras 12 Martspor’un gelecek vaat eden kayakçılarından biri. 2016-2017 kayak sezonunda kulübü adına K1 Liginde yarıştı.

Kaynak: İHA