Okul Sporları Futbol Yarı Final Müsabakaları Başladı

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün faaliyet programında yer alan Okullararası Genç Kız-Erkek Futbol Yarı Final Müsabakaları başladı. Müsabakalara 15 ilden, 8 Kız ve Erkek takımı, yaklaşık 260 da sporcu katılıyor.

Yeşiltepe 1 Nolu Sentetik Futbol Sahasında yapılan açılış seremonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Okul Sporları Şefi Cüneyt Akkaya, Okul Sporları personeli Yalçın Sincer, Cengiz Yiğit, hakemler, antrenörler ve sporcular katıldı.

Açılış seremonisi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Bu güzel müsabakaları burada tertip etmekten dolayı mutluyuz gururluyuz. Sizlerin buraya iştirak etmesi tüm hocalarımızın, velilerimizin, sizlerin gayreti ile oluyor. Okul yöneticilerimize, antrenörlerimize sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli arkadaşlar deminki İstiklal Marşını hoparlörden değil de ciğerimizden okumuş olduğunuz için hepinize ayrıca teşekkür ediyorum. Gönlüm zaten bunu hep arzu ederdi, bugün tesadüf buranın ses sistemi daha yeni, sahamızın belki kokusundan anlıyorsunuz sıfır saha. Bugün sizler için burayı açtık bitti yüzde 99 sahamızın eksiği yoktur. Bu ufak tefek hatalarından dolayı özür diliyoruz. Hepinizi bu Kayısı çiçeklerinin açtığı mevsimde gençlerimizin böyle çiçek gibi Malatya’mıza bu tarihte gelmesi de ayrı bir güzellik ayrı bir tesadüf oldu. Tekrar hepiniz hoş geldiniz. Kırşehir de yapılacak Türkiye Şampiyonasına gidecek takımlar buradan belli olacak 2 Erkek 2 Kız bildiğiniz gibi buradan belli olacak, ama her şey galibiyet değil, dostluk, barış, kardeşlik, anlayış fair-play hepsinden daha önemli arkadaşlar. Dolayısıyla kazanan kim olursa olsun ama sonunda Türk Sporu kazansın, Türk Futbolu kazansın hem bayanlarda hem erkekler de bu nedenle Fair-Play’i unutmayın derim. Dostluk kardeşlik içerisinde yuvalarınıza kazasız belasız dönmeyi Allah nasip etsin. Müsabakalar boyunca görev alan tüm arkadaşlarımız hepinize yardımcı olacak, herhangi bir sorununuzda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz yanınızda unutmayın. Okul Sporları Şube Müdürlüğümüz, tesis amirlerimiz burada, sağlıkla ilgili bir probleminiz olur, emniyetle ilgili bir probleminiz olur herhangi bir başka probleminiz olursa uzak durmayın biz hepinize yakınız hepinizi burada gördüğümüz için mutluyuz tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Kaynak: İHA