Burhaniyeli Kızlar Maçı Aldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Atatürk Spor Salonunda oynanan maçta rakibi AS Kadirli Spor’u 64-58’lik skorla mağlup etmeyi bildi. Türkiye Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi Eleme Grubu Müsabakalarının 2. haftasında, Atatürk Spor Salonunda, Burhaniye Belediyespor ile AS Kadirli karşı karşıya gelirken büyük çekişme yaşandı.

Maçın başladığı andan itibaren üstünlüğü elden bırakmayan Burhaniye Belediyesporlu kızlar maçı kazanmayı da bildiler. Sayısal üstünlüğü maç boyunca devam ettiren Burhaniye Belediyespor azmi ve oyun disiplinleriyle de basketbol severlerden tam not aldılar. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 26 sayı ile 14 forma numaralı Burhaniye Belediyespor oyuncusu Zilan Gülsüm oldu. Maç sonrasında açıklama yapan Burhaniye Belediyespor Koçu Özlem Köle “ Öncelikle takımımla bugün gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Play-off müsabakalarında yaş itibariyle en genç takımıyız! AS Kadirli gibi güçlü ve içlerinde 1. ligde mücadele etmiş birçok tecrübeli oyuncuların bulunduğu bu takıma karşı böyle bir galibiyet almak bizim başarımızın ve azmimizin güçlü bir örneği oldu. Biz mücadelemize sonuna kadar devem edeceğiz. Bu takımla daha çok başarılara imza atacağız. Bu süreçte bizleri hiç yalnız bırakmayan ve her türlü desteği esirgemeyen Başta Burhaniye Belediye Başkanımız Necdet Uysal’a, Belediyespor Başkanımız Cemal Akkılınç’a, Şube Sorumlumuz İsmail Ova’ya ve Belediyespor tüm yönetim kurulu üyelerimize ile teknik ekibe teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Maçı izleyen Burhaniye Belediyespor Başkanı Cemal Akkılınç ve Belediyespor yönetim kurulu üyeleri, kızları bizzat tebrik ederek başarılarının devamını dilediler. Play-off Yükselme grubunda önemli bir galibiyeti daha alarak yoluna devam eden Burhaniye Belediyespor, 3. Hafta eleme maçlarında, 26 Mart’ta, Bayraklı Belediyesi ile İzmir’de karşı karşıya gelecek.

Kaynak: İHA