Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu BŞB Mahalle Ligi İkincisi Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında başlattığı ve bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nın Yıldızlar etabında; final maçında adaşı Edremit Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’na penaltılarla mağlup olan Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu turnuva ikinciliği kupasını kazandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şampiyon olan takımı İngiltere’ye götürüp, Manchester City takımının bir karşılaşmasını tribünden isleme şansını yakaladığı turnuvada finale kadar yükselen Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun başarılı sporcularının normal süresi 3-3 sona eren karşılamayı penaltılar bölümünde 13-12 kaybetmesi ise üzüntüyle karşılandı.

Mahalle Ligi’nin Yıldızlar kategorisinde oynadığı maçlarda sahada gösterdikleri performansla spor otoritelerinin gönüllerinde taht kuran Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu takımının oyuncuları ‘Geleceğin Futbol Yıldızları’ olarak nitelendirildiler.

Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu sporcusu Orhan Opak mahalle ligi süresince attığı 28 gol ile gol kralı olayı başararak dikkatleri üzerinde topladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un kendisiyle özel olarak ilgilendiği Orhan Opak’ın ‘Küçük Messi’ lakabıyla anıldığı gözlendi.

Mahalle Ligi Yıldızlar kategorisinde İngiltere vizesini kıl payı kaçıran Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Kurtuluş ise muhabirimize yaptığı açıklamada, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.



Takımının oyuncularının; sporun dostluk, centilmenlik ve saygı olduğunu bir kez daha herkese gösterdiğini kaydeden Müdür Kurtuluş, “Her şeyden önemlisi sporcularımız Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle Ligi’nde Ayvalık’ımızı en iyi şekilde temsil ettiler” ifadelerini kullanarak, gelecek yıl takımlarının ligi şampiyon olarak bitireceğinden de en ufak şüphesinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA