Yetişkin Gençler Bölgesel Bocce Turnuvası

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen turnuvada Isparta huzurevi takımı şampiyon oldu.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Yetişkin Gençler Bölgesel Bocce Turnuvası'nda Isparta huzurevi takımı birinci oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Fethiye Şube Başkanlığı'nca Beşkaza Spor Salonu'ndaki turnuvaya, Muğla, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta'daki huzurevinde kalan lisanslı yaşlı sporcular ile Fethiye'de yaşayan İngiliz uyruklu yaşlılar katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşma yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ruhun genç, bedenin sağlıklı kaldığı sürece hayatın çok güzel olduğunu söyledi.

Müsabakalarda mücadele edecek sporcuların ikinci baharlarını yaşadığını ifade eden Çalık, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurumları Fethiye'de ve ülke genelinde çok güzel hizmetler veriyor. Bu gibi müsabakalara katılan tüm sporcuları kutluyorum. Herkese başarılar diliyorum.' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Gürdal Gümüş ise geçen yıl Nisan’da başlayan organizasyonun Avrupa'da bile olmadığını vurguladı.

Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası olarak adlandırılan müsabakaların aralıksız devam ettiğini anlatan Gümüş, 'Geçen sene 150 sporcunun katıldığı turnuvaya bu yıl 700 lisanslı sporcu katılıyor. Ayrıca 81 ilde bakanlığın aktif yaşlanma politikasına uygun olarak programlar yapıyoruz.' diye konuştu.

Gümüş, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından müsabakalar, protokol üyeleri ve yerleşik İngilizlerin gösteri maçıyla başladı.

Eleme sistemiyle oynanan turnuvanın final müsabakasında, Isparta huzurevi takımıyla Muğla huzurevi takımı karşılaştı. Muğla'yı 7-6 yenen Isparta turnuvada şampiyon oldu.

Turnuvada yerleşik İngilizlerin takımı da üçüncülüğü elde etti.

Müsabakaların ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Kaynak: AA