Malatya Valisi Toprak'ın Spor Aşkı

Malatya’da görev başladıktan sonra sporun her dalını yakından takip ettiği gözlenen Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın izin günlerinde fırsat buldukça sportif müsabakaları kaçırmadığı öğrenildi.

Göreve başladıktan sonra güler yüzlü, aktif ve insani ilişkileri sağlam bir vali imajı ortaya koyan Mustafa Toprak’ı amatör futbol müsabakası ya da salonu sporu izlerken görenler oldukça şaşırıyor. Ancak Vali Toprak’ın hala aktif olarak sporun içinde olduğu ve fırsat buldukça koşu yapıp, salon sporlarına vakit ayırdığı öğrenildi.

Futbolu sevdiğini her defansında dile getiren Vali Toprak, amatör futbolu da yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Malatya Yeşilyurtspor’un maçını Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte izleyen Vali Toprak, sonraki hafta da okullar arası tekvando müsabakalarını takip edip, başarılı sporculara madalyalarını dağıttı.

Sağlıklı ve formda olmasını spor yaparak koruduğu öğrenilen Vali Toprak’ın geçtiğimiz günlerde bir ortamda Malatya’ya bir amatör evi yapılması için de gerekli talimatları ilgili kurumlara verdiği belirtiliyor.

Vali Toprak’ın göreve geldikten sonra Malatya’daki mevcut amatör spor kulüplerine Valilik olarak daha fazla destek verilip, var olan potansiyel sporcu mevcudunun daha da arttırılması adına çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: İHA