İşte Fenerbahçe'nin ilk transferi! İstanbul'dan ev bakıyor

Fenerbahçe’de yeni sezonun transfer çalışmaları artık başladı. Takımın başına Aykut Kocaman’ı getirecek olan sarı-lacivertliler bu çerçevede kadro yapılanmasına gidecek.

İlk etapta eksik bölgeler için transfer çalışmaları yapılıyor. Uzun süredir orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği yaşayan sarı-lacivertli takım Mehmet Ekici'ye kavuşuyor. Ekici ile devre arasında görüşüp, oyuncu ile anlaşan Fenerbahçe, bazı sorunlarla karşılaşmıştı.

Aatıf'ın takımdan ayrılmak istememesi ardından Beşiktaş'ın Mehmet Ekici için devreye girmesi ve sonrasında Trabzonspor ile anlaşma sağlanamaması sıkıntı çıkarmıştı. Bordo-mavili kulüpte kadro dışı kalan ve sözleşmesini bitirip serbest kalmayı bekleyen Mehmet Ekici, yeni sezonda kesin olarak Fenerbahçe forması giyecek.

Sarı-lacivertli kulüp ile Mehmet Ekici arasında devre arasında varılan prensip anlaşmasına iki taraf da sadık kaldı. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul'a gelen milli futbolcu, İstanbul'da kuracağı düzen için çalışmalar yaptığı ve ev baktığı öğrenildi.

KOCAMAN DA ONAY VERDİ

Gelecek sezon takımı çalıştıracak olan Aykut Kocaman'ın da onay vermesinin ardından hiçbir sorun kalmadı. Transfer döneminin açılmasıyla birlikte 26 yaşındaki futbolcu resmi sözleşmeye imza atacak. Bu transferdeki bir diğer pozitif durum bonservis bedelinin olmayacak olması. Devre arasında yıldız futbolcu için 2 milyon euro bonservis bedeli teklif edilmesine rağmen Trabzonspor bunu kabul etmemişti. Sarı-lacivertliler bu transfer için bir bonservis bedeli ödemeyecek.

İşte Fenerbahçe'nin ilk transferi! İstanbul'dan ev bakıyor

ARANAN KAN MEHMET

Aranan kan son 2 sezondur orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği çeken Fenerbahçe, Mehmet Ekici ile bu problemi çözecek. Ekici'nin gelişi ile birlikte sarı-lacivertli takımın oyun anlayışında da değişiklik olacak. Tecrübeli futbolcuyu, oyun kurucu pozisyonda kullanmayı planlayan yeni sezonun teknik direktörü Aykut Kocaman, özellikle yıldız ismin iki taraflı oynamasından da faydalanmak istiyor. Böylece Mehmet Ekici yeni sezonda kilit isimlerden biri olacak. 26 yaşındaki yıldız, hem oyun kurabilme hem de pas özelliğinin yanı sıra savunmaya da destek verecek. Bu sayede takıma iki yönlü bir katkı sağlayacak.

CAMİADAN TAM DESTEK

Mehmet Ekici'nin transferi konusunda Fenerbahçe camiası büyük mutluluk yaşıyor. Özellikle devre arası döneminde gösterdiği tavırla sarı-lacivertli kulüpten tam not alan tecrübeli yıldızın geleceği gün dört gözle bekleniyor. Beşiktaş'ın araya girmesine rağmen ısrarla Fenerbahçe forması giyeceğini kaydeden Ekici, taraftarların da sevgisini kazandı. Son dönemde transferde yüzü gülmeyen taraftarların, milli yıldıza özel bir karşılama yapacağı belirtiliyor.