GÜNDEM ÖZETİ / 22 Mart 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seydişehir'de halkla buluşacak, Rixos Otel'de iş dünyası ve STK temsilcileriyle buluşacak.

(Konya/12.00/15.00)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Beypazarı ilçesinde halka hitap edecek.

(Ankara/14.00)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Esenler Belediyesince Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 'Uluslararası Tarihi Su Yolu Şehirleri Buluşması'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesince Bahçelievler'de gerçekleştirilecek toplu açılış ve temel atma törenine katılacak.

(İstanbul/11.00/16.00)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Torbalı'da huzurevi açılışına katılacak ve huzurevi sakinleri ile kahvaltı yapacak, Valiliği ve Torbalı Belediyesini ziyaret edecek, Sosyal Hizmetler Merkezi açılışına katılacak.

- Kaya, Karabağlar Huzurevi ile Balçova'da çocuk evini ziyaret edecek, halkla buluşacak ve Gönül Elçileri programına iştirak edecek.

(İzmir/10.00-16.15)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş adamları, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek; Enez, İpsala ve Meriç'te halkla buluşacak; Keşan, Enez ve Uzunköprü'de esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Edirne/09.30-18.30)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ahmet Hamdi Akseki Camisi Sergi Salonu'nda, 'Cami Planlama ve Tasarımı Projesi' kapsamında gerçekleştirilecek çalıştaya katılacak.

(Ankara/10.30)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde EURIE 2017 Uluslararası Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne, Üsküdar'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Sohbetlerine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/16.00)

7- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'Savunma Sanayii KOBİ'lerle Büyüyor Gaziantep Buluşması'na katılacak.

(Gaziantep/12.00)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Menderes ve Ödemiş ilçelerinde DSİ tarafından inşa edilen tesislerin toplu temel atma törenlerine, Gaziemir'de MARBLE Uluslararası Mermer, Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimlerine, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında Kiraz Anaokulunda fidan dikim programına katılacak; Menderes, Ödemiş ve Kiraz belediyelerini ziyaret edecek.

(İzmir/09.00-17.30)

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği ziyaret edecek, İl Sağlık Değerlendirme Toplantısına katılacak, MHRS çalışanlarıyla bir araya gelecek, STK temsilcileriyle toplantı yapacak, Kahta ilçesinde mitinge iştirak ederek STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek.

(Adıyaman/10.00-16.30)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Neden Evet Diyoruz Ofisi”ni ziyaret edecek, Fatih Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelecek, Denizli Esnaf Odaları yönetimiyle toplantı yapacak.

(Denizli/12.00/17.00/19.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğanşehir ve Yeşiltepe mitinglerine katılacak, belde ziyaretlerinde bulunacak.

(Malatya/11.00-19.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, muhtar ve emeklilerle toplantı yapacak, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Hatıra Ormanı oluşturma etkinliği ile mitinge katılacak.

(İçel/09.30-15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlenecek 'DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na iştirak edecek.

(Washington)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

4-Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hakkari'de Valiliği ve Gençlik Merkezini ziyaret edecek; STK temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar ve sporcularla bir araya gelecek, Genç Kürsü programına katılacak ve spor tesislerini ziyaret edecek; İstanbul'da Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri törenine katılacak.

(Hakkari/11.00-15.15/İstanbul/19.30)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 27. haftasında CSKA Moskova-Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeabank-Unics Kazan maçları oynanacak.

(Moskova/19.00/İstanbul/21.00)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Pınar Karşıyaka, İtalya'nın Umana Reyer takımını konuk edecek.

(İzmir/20.00)

4- A Milli Futbol Takımı, Finlandiya ile 24 Mart Cuma günü oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 5. maçının hazırlıklarını Antalya'da konakladığı otelin sahasında yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Antalya/18.30)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 20. hafta erteleme maçında Fenerbahçe ile İçel Büyükşehir Belediyespor, Metro Enerji Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.30)

6- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA