Basketbolda Maçın Ardından

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Markovic: 'Dörtlü Final'e gitmeyi düşünüyorsak, rövanş maçında bazı şeyleri daha fazla isteyerek yapmalıyız' Umana Reyer Başantrenörü Raffaele: 'Venedik'te daha iyisini yapıp turu geçmek istiyoruz'.

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İtalyan temsilcisi Umana Reyer'i 74-71 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Nenad Markovic, 'Dörtlü Final'e gitmeyi düşünüyorsak rövanş maçında bazı şeyleri daha fazla isteyerek yapmalıyız.' dedi.

Markovic, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, daha önce İzmir'de 40 sayı farkla mağlup ettikleri Umana Reyer'in bugün kendilerine karşı hırslı bir oyun sergilediğini söyledi.

İlk periyotta oynamak istedikleri gibi bir basketbol sergilediklerini kaydeden Markovic, şöyle konuştu:

'Diğer 3 periyotta böyle bir rakibe karşı oynamamamız gereken şekilde mücadele sergiledik. Hücumda ritmi tamamen kaybettik, ofansif anlamda hatalar yaptık, topu iyi paylaşamadık. Bu sebepten dolayı savunmaya da odaklanamadık. Faullerde de aynı sıkıntıyı yaşadık. Onların kolay sayı atmalarını engelleyemedik. Mental olarak kendimizi toparlamamız lazım. Sonuç olarak kazanmak önemli. Oynamamız gerektiği gibi oynamadığımız için üzgünüm. Yapmamız gerekenleri yapmadığımız zaman böyle sonuçlar olabiliyor. Orada ikinci maçta mental olarak daha iyi olmamız gerekiyor. Kolay olmayacak ama Dörtlü Final'e gitmeyi düşünüyorsak rövanş maçında bazı şeyleri daha fazla isteyerek yapmalıyız.'

- Umana Reyer cephesi

Umana Reyer Başantrenörü Walter De Raffaele ise karşılaşmanın ilk 5 dakikası dışında iyi oynadıklarını söyledi.

Müsabakayı galip tamamlayabilecek şansları bulduklarını kaydeden Raffaele, 'Sadece 3 sayı farkla mağlup olduk. Venedik'te daha iyisini yapıp turu geçmek istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA