Tarladan Tartan Pistlere Koştu

Çiftçilik yapan ailesine tatillerde yardım eden Uşaklı lise öğrencisi Mehmet Çelik, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle atletizme başladı Mehmet Çelik, Kenya'da yapılacak Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda ayyıldızlı formayla şampiyonluk elde etmeyi hedefliyor Milli atlet Mehmet Çelik:'Türkiye rekoruna çok yakınım ancak bu benim için yeterli değil. Amacım ülkemi yurt dışında başarıyla temsil etmek'

SONER KILINÇ - Uşak'ta çiftçilik yapan ailesine tatillerde yardım eden lise öğrencisi Mehmet Çelik, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı atletizmde büyük başarılar hedefliyor.

Atletizmde milli takıma seçilen 16 yaşındaki Mehmet Çelik, Kenya'nın başkenti Nairobi'de 12-16 Temmuz'da yapılacak Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı istiyor.

Uşak Bir Eylül Stadyumu'nda antrenörü Ali Yılmaz eşliğinde haftada beş gün düzenli olarak antrenman yaptığını kaydeden genç atlet, 800 ve 1500 metre yarışlarında ay-yıldızlı formayla şampiyonluk elde etmek istediğini ifade etti.

- 'Koşuda kendimden büyük çocukları bile geçiyordum'

Mehmet Çelik, atletizme ortaokulda beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını belirterek, şöyle konuştu:

'Ailem çiftçilik yapıyor, ben de tatillerde anneme ve babama tarlada yardım ediyorum. Manisa'nın Salihli ilçesinde ortaokulda okurken koşuda kendimden büyük çocukları bile geçiyordum. Geçen yıl ilk kez Türkiye Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'na katıldım ve 1500 metrede şampiyon oldum. Bu yıl Okullararası Türkiye Kros Şampiyonası'nda 5 bin metrede yine şampiyon oldum. Her geçen gün derecelerimi daha iyiye çekiyorum.'

Ailesinin kısıtlı imkanlarla kendisine destek olmaya çalıştığını aktaran Mehmet, 'Yıldızlarda 800 metrede Türkiye rekoru 1.53. Şu an 1.56 koşuyorum. 1500 metrede ise rekor 3.52 ve ben şu an 3.56 koşuyorum. Birkaç ay sonra çok daha iyi olacağım. Türkiye rekoruna çok yakınım ancak bu benim için yeterli değil. Amacım ülkemi yurt dışında başarıyla temsil etmek.' ifadelerini kullandı.

- Yılmaz: 'Çok hızlı olacak'

Mehmet Çelik'in antrenörü Ali Yılmaz da bir yıldır düzenli olarak çalışan genç atletten önemli başarılar beklediklerini söyledi.

Mehmet Çelik'in çok istekli olduğunu dile getiren Yılmaz, 'Mehmet'in dereceleri sürekli gelişiyor, çok hızlı olacak. Düzenli antrenman yapıyor, bu da başarısını etkiliyor. Kenya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Orada Türkiye rekorunun üzerinde bir derece çıkarmayı hedefliyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan ise Mehmet Çelik'in sportif başarısının yanı sıra özel yaşamında da çok sevilen biri olduğunu belirterek, 'Sporcu kardeşlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine eminim.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA