Mahalle Ligi Final Yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından “İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nda Yıldızlar’da Edremit Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Gençler’de ise Susurluk Yeni Mahallespor takımları şampiyon oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından “İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mahalle Ligi Futbol Turnuvası sona erdi. Yıldız kategorisinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Edremit Körfez City, Gençler kategorisinde ise Susurluk Yenimahalle Spor ve Burhaniye Şarköy Mahallesi takımları Atatürk Stadyumu’nda final müsabakası oynadı. Final müsabakasının başlangıç vuruşunu Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı. Final karşılaşmalarını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, ilçe belediye başkanları, daire başkanları, okul müdürleri, öğrenciler ve turnuvaya katılan takımların sporcuları izledi. Final karşılaşmaları öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Uğur, bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvanın Türkiye’de ses getirdiğini ifade ederek, final takımlarına başarılar diledi. Karşılaşmanın devre arasında Büyükşehir Belediyespor Motosiklet Takımı izleyicilere bir gösteri sundu.

Şampiyonlar Edremit ve Susurluk’tan çıktı

Müsabakalarda Yıldızlar kategorisinde şampiyon Edremit Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Gençler kategorisinde şampiyonluğu elde eden Susurluk Yeni Mahallespor ödül olarak İngiltere’de Manchester City maçını izleyecekler. Final karşılaşmasında ikinci, üçüncü ve dördüncü olan takımlar ise 30 Nisan’da Buraspor- Galatasaray karşılaşmasını izleyecekler. 5 aydır süren Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nda 20 ilçe ve 1130 mahalleden 25 bine yakın genç katıldı.

Final müsabakalarının sonunda düzenlenen ödül töreninde şampiyon takımlar büyük sevinç yaşadı. Balkonuk Center’de düzenlenen ödül töreni sinevizyon gösterisi ile başladı.

Törenleri ünlü spor spikeri Cüneyt Ersan sundu. Törende ünlü futbolcu Özer Hurmacı’nın konuşması ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bir konuşma yaparak turnuvaya katılan gençlere seslendi. Konuşmasına Gençlik Spor İl, Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürleri, muhtarlar ve beden eğitimi öğretmenlerine teşekkür ederek başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin spora desteklerinin süreceğini ifade eden Başkan Uğur, “Büyükşehir olarak futbola bu desteği verirken, güreşte, voleybolda, engelli basket takımı ile sporun her branşına destek veriyoruz. Bu yıl 725 okulumuza 15’er tane voleybol, basketbol ve futbol topu verdik. İstiyoruz ki gençlerimiz daha faza spor ile meşgul olsun. Balıkesir’de yeni spor tesisisin temeli atıldı. Milletvekillerimiz 30 sentetik sahayı inşa ettiriyor” dedi.



Büyükşehir’den amatör spora 8.5 milyon liralık destek

Büyükşehir Belediyesi’nin spor ve sporculara yönelik desteklerinin devam ettiğini hatırlatan Başkan Uğur, “Mahalle Ligi Futbol Turnuvasını, okullara yaptığımız top dağıtımını ve göreve geldiğimizden bu güne amatör sporlara yaptığımız toplamda 8 milyon 527 bin TL. harcamayı bu amaçla yaptık. Biz, spora önem veriyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz hareket etsin. Enerjilerini harcamaları için sportif faaliyetlere katılsınlar. Spor yapma alışkanlığını erken yaşlarda kazansınlar. Geçtiğimiz günlerde dağıtımını gerçekleştirdiğimiz 15 Bin adet topu Balıkesir ilimizin tamamında toplam 712 okulumuza bizzat Büyükşehir Belediyemiz tarafından ulaştırıldı. En ücra köşede bulunan mahallelerimize dahi ulaştık” dedi.



Şampiyon takımlar İngiltere’de Manchester City maçını izleyecek

Gençler ve Yıldızlar gruplarında şampiyon olan takımların İngiltere’de Manchester City maçını izleyeceklerini söyleyen Başkan Uğur, “Her iki grupta da birinci olan takımlarımızı İngiltere’ye götürüyoruz. Manchester City takımının müsabakasını sporcularımızla birlikte tribünden seyredeceğiz. Finalde ikinci, üçüncü, dördüncü olan takımlarımızı da 30 Nisan‘da Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasında tribünden beraber seyredeceğiz. Biz sporu her alanda desteklemeye devam ediyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki tüm amatör spor kulüplerimize de aynı şekilde desteklerimiz devam ediyor. Spor’a ve sporcuya olan desteklerimiz tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu.



Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan destek

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’da bir konuşma yaparak, Mahalle Ligi’nin Türkiye’de eşi benzeri olmadığını ifade etti.

22 bin sporcunun bu turnuvaya katıldığını belirten Boynukalın, bu tür bir organizasyona destek vermenin devletin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Önemli sporcuların mahallelerden çıktığını ifade eden Boynukalın, “Geleceğe yönelik, İlkay, Gökhan, Özer ve Ardalar’ın buralardan çıkması için çalışıyoruz. Sizlerin arasından sadece sporcuların değil. Recep Tayyip Erdoğan’ların, Binali Yıldırımların ve milletvekillerinin çıkmasını istiyoruz” dedi.

Boynukalın, 16 Nisan’daki referanduma da değinerek, gençlerin meclise girmesi için seçilme yaşını 18’e düşürmek istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA