Bodrum'da 'Futbolun Mutfağındakiler' Paneli

CNN Türk Spor Müdürü Yılmaz: 'Reyting amaçlı yapılan programların düzeyi maalesef bize yakışmaz' Süper Lig eski hakemi Gökçe: '2017 sezonu içinde skandal hakem kararlarını gördükten sonra, aranızda pırlanta gibi gençleri sahalarda görmek istiyorum'.

Bodrum ilçesinde, spor camiasının ünlü isimlerinin katılımıyla 'Futbolun Mutfağındakiler' konulu panel düzenlendi.

Bodrum Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen panele, CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev, TRT Spor Yazarı Cevdet Ünüvar, Süper Lig eski hakemi Mehmet Fatih Gökçe, spor avukatı Sibel Çelik, teknik direktör Erhan Altın, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya katıldı.

Panelde konuşan CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, sporun bir kişinin yaşamı için çok önemli olduğunu söyledi.

Spor spikerliği mesleğini seçmesindeki amacın spor sevgisi olduğunu belirten Yılmaz, 'Ben yüksek inşaat mühendisiyim ama bu işi yapmıyorum. Hiçte pişman değilim. İnsan mutlu olduğu işi yapmalı. Ama spor yapmak çok önemli.' dedi.

- 'Reyting amaçlı yapılan programların düzeyi bize yakışmaz'

Yılmaz, televizyon kanallarında insanları şiddete teşvik eden programların olduğunu kaydetti.

Bu durumun reyting sıkıntısından kaynaklandığını ifade eden Yılmaz, 'Reyting denen bir unsur var ki maalesef şuanda kanalımızda, doğan tv kanallarında spor programı yapmıyoruz. Çünkü reyting amaçlı yapılan programların düzeyi maalesef bize yakışmaz. Bu reyting kaygısı çoğu zaman insanları şiddete yöneltiyor.' diye konuştu.

Yılmaz, genel anlamda yüzme, bisiklet, koşu programlarına ağırlık vermeye çalıştıklarına da değindi.

CNN Türk Spor Spikeri Emre Tilev de insanların kurdukları hayallerle bir yere gelebildiklerini belirtti.

İnsanların bazen yanı başında duran başarıları göremediğine değinen Tilev, 'Biraz gayret edip bu başarıları görmeniz gerekiyor. Bunu yaptığınız taktirde, sizi hedeflerinize taşıyacak. Önce zihninde mutlu olmayı öğrenmelisin.' dedi.

İnsanların teknolojiyi sonuna kadar kullanması gerektiğine değinen Tilev, insanların teknolojiyi ne için kullandığını ve her an takipte olduğunu da unutmaması gerektiğini anlattı.

- 'Türkiye'nin hakemlere ihtiyacı var'

Süper Lig eski hakemi Radyo Spor yorumcusu Mehmet Fatih Gökçe ise futbolcu olmak için doğuştan yetenekli olunmasını, hakem olmak için de biraz akıl kullanılması gerektiğini ifade etti.

Hakemliğin bir artist mektebi olmadığına dikkati çeken Gökçe, 'Futbol için yeteneğiniz olmayabilir ama biraz spor yaparak vücudunuzu diri tutup beslenmeye dikkat ederek ve aklınızı kullanarak futbolun mutfağının içinde başarıyla görev yapabilirsiniz.' dedi.

2017 sezonu içerisinde sahalarda görev yapan hakemlerden de bahseden Gökçe, şöyle konuştu:

'Bugün sahalarda özellikle 2017 yılı sezonu içinde skandal hakem kararlarını gördükten sonra aranızda pırlanta gibi gençleri sahalarda görmek istiyorum. Bizim, Türkiye'nin hakemlere ihtiyacı var. Bu eldeki mutfaktakiler yetersiz. Yeni malzemeler gelsin.'

Spor hukuku konusunda konuşan spor avukatı Sibel Çelik de spordaki şiddetin, sporun aktivite olduğunu düşünüp, rekabetin de tatlı bir seviyede kalmasını sağlayarak önlenebileceğine vurgu yaptı.

Sporda şiddeti önlemek için bazı yasaların çıkartıldığına değinen Çelik, buna rağmen spordaki şiddetin önüne geçilemediğine dikkati çekti.

Sporda güvenliği sağlayan kolluk kuvvetlerinin iyi eğitilmesi gerektiğini de belirten Çelik, şöyle devam etti:

'Bizler hukukçular olarak bu işin eğitimini aldık, ancak özel güvenlikten hiç bahsetmiyorum zaten onların ne işe yaradıkları bile çok tartışılacak bir konu. Hem saha içinde hemde saha dışında polislerimizi çok iyi eğitmeliyiz. Şiddetin önlenmesi yasasını çok iyi anlatmamız gerekiyor. Saha içinde ve saha dışında, bu kanun kapsamına giren herhangi bir eylem olduğunda ilk müdahaleyi savcılığa intikal etmeden önce polisler yapıyor.'

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da spora ve sporcuya her zaman önem veren bir belediye başkanı olarak sporla ilgilenen, özellikle de çocuk ve gençlerin her zaman yanında olduğunu ifade etti.

Panel sonunda katılımcılara öğrencilerce teşekkür plaketleri verildi.

Etkinlik, okulun bahçesinde yapımı tamamlanan halı sahanın açılışıyla sona erdi.

Kaynak: AA