Antalya'da Suriyeli Çocuklar Sporla Buluştu

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor ile İl Milli Eğitim müdürlüklerince düzenlenen etkinlikte Suriyeli çocukları spor yapma olanağı buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Fatma Parıltı Geçiçi Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Suriyeli çocuklar tenis, basketbol ve voleybol gibi branşlarında spor yaptı.

Çocuklar bu sporların teknik kurallarını antrenörler eşliğinde uygulamalı derslerle öğrendi. Branşları yakından tanıyan çocuklar, düzenlenen müsabakalarda başarılı performans sergiledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Suriyeli çocukların hayata daha pozitif bakmaları bağlamında sporda buluşturma etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Hacıcaferoğlu, 'Fatma Parıltı Geçiçi Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte sporla buluşan çocuklarımızın, kardeşlik bağlarını güçlendirdik ve pekiştirdik. Mülteci kardeşlerimizin heyecanlarına sevinçlerine ortak olduk, ilerleyen dönemlerde sporla kaynaştırma projeleri ile daha çok çocuğa ulaşacak ve onları sporla sosyalleştireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA