'Yetişkin Gençler' Lige İngilizlerle Hazırlanıyor

Muğla'da başlayacak Yetişkin Gençler Bocce Ligi'ne hazırlanan Fethiye Huzurevi Takımı, ilçede yaşayan İngiliz uyruklu yaşlıların oluşturduğu takımla çalışıyor Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Eseoğlu: 'İngilizlerin takımı da ligde mücadele edecek. İngilizlerle bizim takım hazırlık maçı yapıyor. Çok keyifli oynuyorlar. Seyirciler de heyecanla izliyor'

ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenecek Yetişkin Gençler Bocce Ligi'ne hazırlanan Fethiye Huzurevi Takımı ile müsabakalara katılacak bölgede yaşayan İngilizlerden oluşturulan takımla hazırlık maçında buluştu.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla 22 Mart'ta Beşkaza Spor Salonu'nda gerçekleşecek Yetişkin Gençler Bocce Ligi'ne, Muğla, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Isparta’daki huzurevinde kalan lisanslı yaşlı sporcular ile Fethiye'de yaşayan İngiliz uyruklu yaşlılar katılacak.

Turnuva öncesi Fethiye Huzurevi ek binasındaki bocce sahasında buluşan İngiliz takımı ile Fethiye Huzurevi Bocce Takımı hazırlık maçı yaptı. Müsabakada, İngiliz ve Türk yaşlılar ilginç görüntüler oluşturdu.

Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsa Eseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla 22 Mart'ta ilçede düzenlenecek etkinliğe bölgedeki illerdeki huzurevlerinin bocce takımlarının katılacağını bildirdi.

Turnuvaya, huzurevi sakinlerinin yanı sıra Fethiye'de yerleşik yaşayan İngilizlerin de oluşturdukları takımla katılacaklarını anlatan Eseoğlu, 'İngilizlerin takımı da ligde mücadele edecek. İngilizlerle bizim takım hazırlık maçı yapıyor. Çok keyifli oynuyorlar. İzleyenler de heyecanla izliyor. 'Her yaştan sporcu, her yaşa spor' felsefesiyle hareket ediyoruz. Kuruluşlarımızdan hizmet alan bütün vatandaşlarımıza spor yaptırmayı düşünüyoruz.' dedi.

Bünyelerindeki kuruluşlarda kalanların yaş, cinsiyet ve durumlarına göre spor branşları belirlediklerini ifade eden Eseoğlu, badminton, masa tenisi, voleybol ve bocce dallarında takımların bulunduğunu söyledi.

Bocceyi de daha çok sevgi evlerinde ve huzurevlerinde kalanlar için oluşturduklarını belirten Eseoğlu, 'Perşembe günü yapılacak turnuvaya Afyonkarahisar, Aydın, Uşak, Isparta, Antalya, Muğla ve Fethiye'de yaşayan yerleşik İngilizlerin kurduğu takımlar katılacak. Mayıs ayında da huzur evleri arası bir bölgesel lig olacak. Buralarda birinci olan bocce takımımız da yurt dışında ülkemizi temsil edecek.' diye konuştu.

Eseoğlu, spor yapan yaşlıların hem hayata bağlılıklarının hem de yaşam sevinçlerinin arttığını gözlemledikleri ifade etti.

- 'Fethiye çok güzel ve burayı çok seviyoruz'

İngiliz takımı kaptanı Colin Brown (73), Fethiye’de 9 yıldır yaşadığını ve bocceyi ilk kez oynadığını anlattı.

Fethiye'yi çok sevdiğini ve ilçede yaşama fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu vurgulayan Brown, 'Burada çok eğleniyoruz. Önümüzdeki günlerde ligde de mücadele edeceğiz. Fethiye çok güzel ve burayı çok seviyoruz. İnsanlar da çok iyi ve bize çok samimi davranıyorlar.' dedi.

Fethiye Huzurevi Bocce Takımı kaptanı Mehmet Tayşi (67) de müsabakalarda birinci olmak istediklerini dile getirerek,

'Bu başarıya ulaşmak için de disiplinli bir şekilde çalışıyoruz. Bocce oynarken çok mutlu oluyoruz. Bütün reflekslerimiz çalışıyor. İngilizlerle antrenman yapmamız da ayrı bir tat verdi. Güle oynaya antrenman yapıyoruz. Yeni arkadaşlıklarımız oldu. Saygılı bir şekilde onlarla oynamak çok keyifli.' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA