'Yakın Doğu Üniversitesi Avrupa Kupası'nda Favori'

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Maljkovic:'FIBA Avrupa Kupası yarı finalinde Yakın Doğu Üniversitesi ile yapacağımız maçlar kolay olmayacak. Çok iyi çalışıp, zekice oynayarak onları yenmemiz gerekiyor''Geldiğimde bu sene bütçenin çok düşük olacağı söylenmişti' 'Türkiye ve Galatasaray'da olmaktan çok mutluyum'

ERCAN ÇAKAR - Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic, FIBA Avrupa Kupası yarı finalinde karşılaşacakları Yakın Doğu Üniversitesi'nin şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Sırp başantrenör, sezon başında Avrupa Kupası'nda hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu dile getirerek, 'Buralara kadar gelebileceğimizi kimse hayal etmiyordu. Galatasaray olarak çok önemli bir yerdeyiz. Bunun değerini bilmek gerekiyor.' dedi.

Yarı finaldeki rakipleri Yakın Doğu Üniversitesi'nin çok güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Marina Maljkovic, 'Rakibimiz Yakın Doğu Üniversitesi bu kupada favori. Yarı finalde yapacağımız maçlar kolay olmayacak. Onlarla ikisi ligde, birisi Türkiye Kupası'nda olmak üzere yaptığımız üç maçı da kaybettik. Saha dışında konuşacak çok fazla bir şey yok. Saha içinde çok iyi çalışıp, zekice oynayarak onları yenmemiz gerekiyor.' diye konuştu.

Maljkovic, Avrupa Kupası yarı finalinde 4 Türk takımının mücadele edeceğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Türkiye'yi tercih ederken, bu ligin ne kadar zor olduğunu biliyordum. Ligde çok fazla yabancı antrenör yok. Ben yabancı bir çalıştırıcı olarak kendimi çok şanslı görüyorum. İlk defa Avrupa Kupası yarı finalinde 4 Türk takımı mücadele edecek. Takımımın buna dahil olması da beni ayrıca gururlandırıyor. Galatasaray'ın bu seneki değişiminde yer almayı istedim. Türkiye liginde her maç çok farklı oluyor. Bu da lige ayrı bir heyecan katıyor.'

- 'Bütçenin düşük olacağı söylenmişti'

Marina Maljkovic, Galatasaray'ın bütçesinin geçen yıllara göre düşük olduğunu vurgulayarak, 'Geldiğimde bu sene bütçenin çok düşük olacağı söylenmişti. Bu konuda hiçbir zaman yalan söylemediler. Oyuncu seçimlerini de tamamen kendi tercihime göre yaptım. Hiçbir zaman kulüp bana farklı sunumlarda bulunmadı.' ifadelerini kullandı.

Sezon başında Galatasaray ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Maljkovic, 'Devam edip etmeme konusunu sezon sonunda oturup karar vereceğiz. Öncelikle ligi ve Avrupa Kupası'nı en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız. İleriye yönelik çok uzun planlar yapmıyorum ancak Türkiye ve Galatasaray'da olmaktan çok mutluyum.' diye görüş belirtti.

Mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Sırp başantrenör, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Savaşmayı seven bir insanım. Kolay değil her gün farklı şeyler olabiliyor. Bununla mücadele etmeyi seviyorum. Sırbistan Milli Takımı'nda da çok güçlü rakiplere karşı hayal edilemeyecek galibiyetleri aldık. Olimpiyatlarda ve Avrupa Şampiyonası'ndaki madalyamız benim ne kadar mücadeleyi sevdiğimin göstergesi. Galatasaray adının da her zaman en üstlerde yer alması gerekiyor. Bununla ilgili de kulüpteki birkaç yöneticiyle görüşmelerimiz oldu. Avrupa Ligi'nde mücadele etmek sporcuların ve başantrenörlerin en büyük isteğidir.'

Marina Maljkovic, görev yaptığı Fransa'da kadın basketbolunun gelişmesi için önemli paylaşımlarda bulunduklarını vurgulayarak, 'Fransa'da fikirlerimin işlemiş olması beni gerçekten çok mutlu etti. Galatasaray'a gelirken de kulüp benden genç oyuncularla ilgili projeler istedi. Ben de bu genç oyuncular için o ateşi yakmak istedim. Galatasaray'dan milli takımlara çok sayıda oyuncu gitmesi beni çok mutlu ediyor. Çok iyi genç oyuncularımız var. Milli takımlarda da çok iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

- Jefferson: 'Yakın Doğu Üniversitesi çok güçlü'

Galatasaray'ın ABD'li oyuncusu Moriah Jefferson da Avrupa Kupası yarı finalinde karşılaşacakları Yakın Doğu Üniversitesi'nin çok iyi bir takım olduğunu vurgulayarak, 'Onlarla bu sezon oynadığımız üç maçı da kaybettik. Gerçekten çok güçlü bir takım. Evimizde oynayacağımız Avrupa Kupası maçının çok farklı olacağına inanıyorum. Takım halinde oynarsak rakibimizi yenebileceğimizi düşünüyorum. Bir iki oyuncunun katkısıyla onları yenmemiz mümkün değil.' şeklinde görüş belirtti.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin çok mücadeleci olduğunu aktaran Jefferson, sözlerini şöyle tamamladı:

'Türkiye'de muhteşem bir lig var. Ben böyle bir ligde daha önce oynamadım. Dışarıdan yabancı olarak baktığımda bana en ilginç gelen şey, herkesin coşkulu taraftarının olması. Gittiğimiz şehirlerde bizleri çok iyi destekliyorlar. Biz de iyi bir takımız. Çok iyi anlaşıyoruz. Hep bir arada olursak bütün maçları kazanabiliyoruz. Bu da bizim takım olarak en büyük anahtarımız.'

- Cansu Köksal: 'İddialıyız'

Galatasaray'ın milli oyuncusu Cansu Köksal ise Avrupa Kupası yarı finalinde 4 Türk takımının bulunmasının gurur verici olduğunu belirterek, 'Bu, Türkiye'de kadın basketbolu için çok güzel. Galatasaray'ın daha önce Avrupa Kupası ve Avrupa Ligi'nde şampiyonlukları var. Bu sezon için de iddialıyız.' dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi ile sahalarında oynayacakları maçı iyi bir skorla kazanmak istediklerini dile getiren Cansu, 'Deplasmana avantajlı bir şekilde gitmek istiyoruz. Taraftarımızın her zaman bizi destekleyeceğini biliyoruz. Maç günü tüm taraftarımızı bekliyoruz. Bizleri desteklesinler. İddialı bir şekilde geliyoruz. Güçlü bir rakibimiz var. Türkiye Kupası'nda rakibimize yenildik ama bu maçı alacağımızı düşünüyorum. Çünkü gayet iyi hazırlandık.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA