Potada Derbi Maç Beşiktaş Sompo Japan'ın

Siyahbeyazlı takım, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 22. hafta maçında Galatasaray Odeabank'ı 9084 yendi Beşiktaş Sompo Japan, ligde Galatasaray Odeabank'ı 7 maç aradan sonra mağlup etti Siyahbeyazlı taraftarların küfürlü tezahüratları nedeniyle hakemler ve takımlar son çeyrekte soyunma odasına giderken, müsabakaya 15 dakika ara verildi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Odeabank'ı 90-84 mağlup etti.

Beşiktaş Akatlar Arena'da oynanan karşılaşmada rakibi karşısında etkili bir mücadele ortaya koyan siyah-beyazlı takım, ilk yarıyı 48-35 üstün geçti. İkinci yarıda farkı eritmeye çalışan rakibi karşısında özellikle son bölümünde kontrollü oynayan Beşiktaş Sompo Japan, salondan 90-84 galibiyetle ayrılmasını bildi.

Siyah-beyazlı takım bu sonuçla ligdeki galibiyet sayısını 17'ye çıkarttı. Galatasaray Odeabank ise bu sezon 10. kez mağlubiyet yaşadı.

Sezonun ilk yarısındaki maçı 84-78'lik skorla kaybeden Beşiktaş Sompo Japan, rakibi karşısında rövanşı da aldı.

- Rakibi karşısında 7 maç aradan sonra kazandı

Beşiktaş Sompo Japan, ligde Galatasaray Odeabank'ı 7 maç aradan sonra mağlup etti.

Sarı-kırmızılı takım karşısında son galibiyetini, 2013-2014 sezonu play-off çeyrek final ilk maçında elde eden siyah-beyazlı takım, daha sonra oynanan 7 müsabakada rakibine yenilmişti.

- Clark'tan 24 sayı

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 24 sayıyla Beşiktaş Sompo Japan'dan Earl Clark oldu.

ABD'li oyuncu ayrıca, aldığı 9 ribaunt ve yaptığı 5 asistle galibiyete önemli katkıda bulundu.

Siyah-beyazlı ekipte Michael Thompson 21, Dj Strawberry ve Vladimir Stimac 12'şer, Sertaç Şanlı da 11 sayıyla mücadele etti.

Galatasaray Odeabank'ta ise Sinan Güler'in 20, Vladimir Micov'un da 18 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

- Küfürlü tezahürat nedeniyle maça ara verildi

Beşiktaşlı taraftarların küfürlü tezahüratları nedeniyle maçın son bölümünde hakemler ile iki takım oyuncuları soyunma odalarına gitti.

Siyah-beyazlı taraftarların maç boyuncu Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman'a yönelik küfürlü tezahüratları nedeniyle üç kez uyarı anonsu yapıldı.

Müsabakanın bitimine 1 dakika 24 saniye kala üçüncü anons yapıldı ve hakemler soyunma odasına yöneldi. Ardından iki takım oyuncuları da soyunma odasına giderken, 15 dakikalık aranın ardından hakemler ve takımlar tekrar sahaya döndü ve maça kaldığı yerden devam edildi.

Bu arada, Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Ergin Ataman'a küfür etmemeleri konusunda siyah-beyazlı taraftarlara uyarıda bulundu.

Öte yandan, karşılaşmada bir grup taraftarın, Galatasaray Kulübünün kurucusu Ali Sami Yen aleyhine de küfürlü tezahüratta bulunması dikkati çekti.

Kaynak: AA