Ozan Tufan beklentileri karşılayamıyor

Fenerbahçe, Ozan Tufan’ı transfer etmek için Beşiktaş’la kapışmış, tüm şartları zorlamıştı. Sarı- Lacivertliler, geçen sezonun başında genç oyuncu için Bursa’ya 7 milyon Euro (27.3 milyon TL) ödedi. Ancak 21 yaşındaki oyuncu, iki sezondur beklentilerin çok uzağında kaldı.

Ozan Tufan beklentileri karşılayamıyor
Ozan Tufan, Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en önemli yetenek olarak görülüyordu. Bursaspor'da kısa sürede kendini gösterip, takımın vazgeçilmezlerinden biri oldu, dana 18 yaşında Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçirdi. Geçtiğimiz sezonun başında İstanbul'un iki devi Fenerbahçe ile Beşiktaş onu transfer ekmek için kıyasıya bir mücadeleye girdi. Kazanan, Sarı- Lacivertliler oldu. Van Persie, Nani, Kjaer gibi yıldızların alındığı bu transfer döneminde, Ozan için Bursaspor'a tam 7 milyon Euro (27.3 milyon TL) ödendi.

45 dakikada kenara!

Genç futbolcu, ilk sezonunda yıldızların gölgesinde kaldı. Topal- Josef ikilisinin arkasında yedek bekledi. Başkan Aziz Yıldırım'ın Pereira'yı gönderme nedenleri arasında Ozan Tufan'a gereken şansı vermemesi bile gösterildi! Ancak 21 yaşındaki oyuncu, bulduğu şansları bir türlü kullanamadı. Advocaat döneminde de beklenen çıkışı yapamadı. Ligin 6. ve 23. haftasındaki Osmanlı maçları ile son oynanan Atiker Konya karşılaşmasında 11'de başlasa da kötü forma nedeniyle ilk yarı sonunda kenara geldi.

Terim de vazgeçti

Ozan, Fenerbahçe'deki iki sezonunda da fazla kilolarıyla dikkat çekti. Bu nedenle fiziki anlamda düşüş yaşadığı yorumları yapıldı. Konya maçında yenilen ilk golden önce orta sahadan kendi ceza sahasına doğru hafif tempoda yaptığı koşu, taraftarları çıldırttı. Tribünler genç oyuncuyu, kenara gelene kadar ıslıkladı. Fatih Terim'in vazgeçilmezleri arasında olmasına rağmen son aday kadroya da dahil edilmeyen Ozan Tufan, 27 milyonluk fiyasko olma yolunda adım adım ilerliyor!