Oryantiring Şampiyonasından 10 Madalyayla Dönen Sporculara Başkan Kocamaz'dan Kutlama

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda 10 madalya kazanan İçel Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü sporcularını kutlayarak, gençlere fırsat verildiğinde önemli başarılara imza atacakları söyledi.

İçel Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 4 Mart 2017 tarihinde düzenlenen Oryantiring Türkiye Şampiyonası’nda 10 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. 296 sporcunun katıldığı şampiyonada, Türkiye genelinde en fazla madalya kazanma başarısını elde eden kulüp sporcuları ve antrenörleri, Başkan Kocamaz’ı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyarette konuşan Kulüp Başkanı ve Türkiye Oryantiring Federasyonu İçel İl Temsilcisi Nuri Dağdelen, Büyükşehir Belediyesi’nin her yönden kendilerine destek olduğunu söyledi.

Oryantringin yeni bir branş ve doğa sporu olma özelliği ile de farklı bir spor dalı olduğunu ifade eden Dağdelen, “Türkiye’de de yeni ama İçel’de desteklerinizle büyümeye başladık. En büyük organizasyonu yaptık. En kalabalık sporcu kitlesi bizim bölgemizdeydi. Belediye dışında kimseden destek almadan turnuvayı aldık ve çocuklarımız önemli başarılar elde ettiler. Türkiye Şampiyonasında şampiyonlarımız ve derecelerimiz var. Öte yandan Türkiye Oryantiring Federasyonu ile İçel Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ilk kez bir oryantring parkuru yine belediyenizin spor tesislerinde yapıldı. Birçok destekleriniz var. Sizlerin bu destekleri ile İçel’in adının oryantiringde başarı ile anılmasından gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Kırsala inerek eğitim kampları düzenleyerek belediyenin de desteği ile İçel’de bu spor branşını hem daha da geliştirmek hem de daha büyük başarılar kazanmak istediklerini vurgulayan Dağdelen, “İtiraf etmemiz gerekiyor ki, belediye desteği olmadan başarı kazanılmıyor. Amatör anlamda belediyelerin spora verdiği destek konusunda da kendimizi şanslı görüyoruz. Desteklerinizle daha da ileriye geçerek bu sporu geliştireceğimize ve büyük başarılar kazanacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kocamaz: “Gençlerimizin fırsat verildiğinde önemli başarılara imza atacaklarını biliyorum”

Sporcuları ve antrenörleri başarılarından dolayı kutlayan Başkan Kocamaz da “İçel’in isminin başarılarla duyulması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Sadece sporda değil, her konuda bizler birer emanetçiyiz. Bu ülkenin gerçek sahibi gençler ve gençler de ülkelerine sahip çıkarak kendi geleceklerini hazırlayacak. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Aziz Atatürk de ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ demiş. O yüzden gençlerimiz bir taraftan spor, bir taraftan bilim ve eğitimle uğraşırken milletimizin manevi değerlerine sahip çıkmaları da en büyük arzumuz. Tarih boyunca milletimizin sayısız düşmanı oldu. Özellikle gençlerimizin bu tehlikelere karşı uyanık olması lazım. Elbette spor barış, kardeşlik, sevgi, hoşgörü ve dayanışmadır. İçinde yarışma da vardır. İşte bu yarışın barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü adına yapılması çok önemli. Gençlerimizi tekrar tebrik ediyorum. Geleceğin sahibi gençlerimizdir. Sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu bilerek hareket etmeleri gerekiyor. Ben gençlerimizin fırsat verildiğinde önemli başarılara imza atacaklarını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Sporun her türlüsüne destek verdiklerini de dile getiren Kocamaz, “sporu seviyoruz ve insanları birleştiren en önemli aktivite olduğunu düşünüyoruz. İnsanların rengi, kökeni, dünyaya bakışı farklı olabilir ama spor adına aynı takım etrafında birleşebilir. Onun için spor sınırları bile aşan bir olay” dedi.

Kaynak: İHA