Malatya İlçeleri Futbol Turnuvasında Birlik Beraberlik Vurgusu

Malatya Kale, Arguvan ve Arapgir Futbol Turnuvası açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İstanbul’da yaşayan Malatyalı ilçe ve köy derneklerinin her yıl geleneksel olarak yaptığı futbol turnuvaları yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle gurbette yaşayan Malatyalılar çeşitli etkinliklerle her fırsatta bir araya gelip, birlik ve beraberliği sağlamak adına futbol turnuvası organizasyonları yaparak hemşericilik bilinci ve memleket hasretini gidermek adına yoğun gayret gösteriyor. Havalarında ısınması ile başlayan Malatya ilçe, köy ve mahalle dernekleri futbol turnuvalarının biri olan Malatya Kale Futbol Turnuvası ve Malatya Arguvan ve Arapgir Futbol Turnuvası açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Turnuva açılışlarına Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Malatyalı olan İstanbul AK Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, yine aslen Malatya Arapgir’li olan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi , Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve Yönetim Kurulu Üyeleri , MASTÖB Avrupa Yakası Şube Başkanı Aziz Damar , Dernek başkanları ve üyeleri ve çok sayıda Malatyalı taraftar katıldı.

Turnuvanın startı Başkan Adil Gevrek’in başlama vuruşu ile verildi.

“Kazanan her zaman Malatya olacak”

MASTÖB ve Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek başlama vuruşundan sonra , müsabakaların centilmence ve kardeşçe geçmesini dileyerek , bu tip turnuvalarda kazanmanın ve ya kaybetmenin bir anlamı olmadığını söyledi.



Gevrek, “Amacımız bur da bir arada olup bir nebzede olsa memleket hasreti gidermek, gurbette Malatyalıların birliğini beraberliğini sağlamaktır. Ben bu vesile ile katılan tüm takımlara ve oyunculara başarılar diliyor maçların sertlik ve sakatlık olmadan kardeşçe oynanmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA