Kastamonu'da Dağcılık Ve Doğa Sporları Faaliyetleri

Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü'nün (KADASK), faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.

KADASK Başkanı Dr. Alp Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama kurtarma, dağcılık ve sağlık alanlarında uzman kişilerce kurulan derneğin çalışmalarına ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Doğa ve macera tutkunlarını güvenli bir şekilde doğayla buluşturduklarını anlatan Arslan, 'Kısa bir süre önce kurulmamıza rağmen birçok etkinliğe imza attık. Kadıdağı mevkisinde kamp, Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda gençlik yürüyüşü ve zirve tırmanışı, iple iniş eğitimi gibi faaliyetlerle Kastamonu'da doğaseverlerle buluştuk. Dağcılık başta olmak üzere tüm doğa sporları ve doğal yaşam konusunda eğitimler vererek doğanın bir parçası olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Bu konudaki faaliyetlerimiz devam edecek.' diye konuştu.

Arslan, öncelikli amaçlarının afet ve olağan dışı durumlarda arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere profesyonel bir ekip oluşturmak olduğunu kaydetti.

Başkan Yardımcısı Özkan Holtacıoğlu da KADASK'ın kapılarının doğa ve macera tutkunlarına açık olduğunu dile getirerek, 'Aramızda Kastamonu'da arama kurtarma ve dağcılık konularında en yetkili ve tecrübeli arkadaşlarımız var. Kastamonu, doğasıyla Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini barından bir kent. Tüm doğaseverleri bu güzellikleri keşfetmeye bekliyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA