İşitme Engelliler Milli Takımı Sözünü Tuttu

2016 Dünya Kupası öncesi 2 kez Manavgat’ta kamp yapan ve dünya kupasını kazanarak Manavgat’a getireceklerine dair söz veren İşitme Engelliler Milli Futbol takımı sözünü yerine getirdi. İşitme Engelli Futbol Milli Takımının arka arkaya 2. Kez kazandığı dünya kupası milli takım hocası Ali Metin tarafından Manavgat’a getirilerek milli takımı 2 kez ağırlayan Yahya & Ayşen Kurt Çiftine takdim edildi.

İşitme Engelliler Milli Takımı 2016 Futbol Dünya Şampiyonasına 4 ayrı kamp yaparak hazırlandığı şampiyonanın ardından İtalya’da na mağlup Dünya Şampiyonu olarak Türkiye’ye döndü. Milli Takım futbolcuları ve hocası Ali Metin tarafından Ankara’dan getirilen Dünya Kupası, Kamelya World Otel’de Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Aydın ve Milli takım Tercümanı Guddusi Aydın’ın katılımları ile Kamelya World Otel sahibi Yahya & Ayşen Kurt Çiftine Plaket ile beraber takdim edildi.

Kısa bir açıklama yapan Federasyon Yönetim kurulu üyesi Hasan Hüseyin Aydın, " İtalya’da gerçekleşen işitme Engelliler 2016 Futbol Dünya Şampiyonasına milli takımımız dört kamp yaparak hazırlandı. Bu kamplarımızın iki tanesinde bizi misafir eden Kamelya Word Otelde yaptık. Çok iyi bir hazırlık döneminden sonra İtalya’da, Milli takımımız hiç yenilmeden Dünya Şampiyonu olarak , Temmuz ayında Vatana döndü. Bizim bir sözümüz vardı, Şampiyon olup kupayı Manavgat’a getirmekti. Bu sözümüzü hemen yerine getirelim dedik ama 15 Temmuzda Ülkemizin yaşadığı sıkıntılar ve daha sonrasında bizlerin faaliyet yoğunluğundan dolayı bu güne nasip oldu.

Dünya şampiyonluğunu elde etmemizde bize destek vererek, kamp yapmak için bizleri misafir eden, Yahya & Ayşen Kurt Çiftine çok teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte de desteklerini her zaman bekleriz." dedi.

Önlerinde, Samsun’un ev sahipliği yapacağı ve Temmuz ayında gerçekleşecek olan, olimpiyatlar olduğunu söyleyen Aydın " Genel branşlarda hazırlıklarımız başladı.

Nisan ayında Futbol hazırlıklarımız başlayacak. Hedefimiz Dünya ve Avrupa şampiyonu olan futbol takımımızla, olimpiyat şampiyonluğunu da ülkemize kazandırmak olacak. Bu vesile ile bize her zaman desteğini esirgemeyen Antalya Milletvekilimiz İbrahim Aydın Abimize, bize her türlü imkanı sağlayan Federasyon Başkanımız Yakup Ümit Kıhtır bey’e ve takımımızı başarıdan başarıya koşturan Milli takım Teknik Direktörü Ali Metin hocamıza teşekkür ederim" dedi.

Milli Takımın her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Kamelya World Otel sahibi Yahya & Ayşen Kurt ise Dünya şampiyonu olan İşitme Engelliler Futbol takımının Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek, gurur kaynağı olduğunu belirterek " Bu büyük başarı ile bizi çok mutlu ettiler. Bir nebzede olsa katkımız olduysa ne mutlu bize. Olimpiyatlarda da milli takımımıza başarılar diliyoruz" diye konuştular.

Kaynak: İHA